Now Reading
Nieuw: Verken de Brabantse Biesbosch op een Fluisterstille Scooter

Nieuw: Verken de Brabantse Biesbosch op een Fluisterstille Scooter

Wilt u het Brabantse landschap verkennen per scooter? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze scooters zijn elektrisch aangedreven zonder CO2 uitstoot. Zo kunt u fluisterstil het Brabantse land verkennen. Het land van Maas en Waal, Nationaal Park de Biesbosch en de prachtige omgeving langs de beek de Donge liggen met smart op u te wachten.

Programma

U heeft de gehele dag de beschikking van de scooter, namelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er kunnen maximaal 2 personen op één scooter. U kunt de omgeving verkennen op de scooter en genieten van een drankje op een terras of u kunt het arrangement uitbreiden met een picknickmand zodat u eens lekker kunt relaxen in het gras met een uitgebreide picknick.

Routes

Vrachelse Heide tour
Deze route zet koers naar Den Hout. Dit in een mooi klein dorpje langs de Vrachelse heide. We zullen eerst pauzeren bij een mooi restaurant en daarna gaan we het gebied ontdekken. De Vrachelse Heide is een voormalig heide- en stuifzandgebied in de gemeente Oosterhout in de provincie Noord-Brabant. Het is tegenwoordig grotendeels beplant met Grove den. De Vrachelse Heide is 149 ha groot en eigendom van Defensie. Het gebied bestaat overwegend uit naaldbos met hier en daar resten heide- en stuifzandgebied. Alleen het oostelijk deel heeft zijn oorspronkelijk reliëf goed bewaard. Daar is ook meer gemengd bos te vinden en is eikenstruweel aanwezig.

Aantal km: 45 km
Vertrekpunt: Geertruidenberg

TIP: Uitwaaien in de Polder
De Overdiepse Polder is een langgerekte polder die zich tussen de Bergsche Maas en het Oude Maasje bevindt in het rivierkleigebied. Deze polder ontstond al in 1904, toen de Bergsche Maas gereedkwam. In 1421 werd het overstroomd door de Sint-Elisabethsvloed en was daarna een uitloper van de Biesbosch. Geleidelijk werd er land teruggewonnen waardoor het gebied als De Aanwas bekend stond. In 2000 kwam het plan om dit stuk te gebruiken als overstroomgebied. Het gebied is nieuw aangelegd om het achterland te beschermen bij extreem hoge waterstand van de Maas. Sinds eind 2015 is de aanleg van de Overdiepse Polder in de huidige vorm tussen Dussen en Waspik klaar. Mede dankzij het terpenplan houden de bewoners droge voeten en kunnen de boeren blijven boeren.

U rijdt via Hank naar Dussen, hier kunt u genieten van een schitterend wijds uitzicht over de polders. In beide dorpjes kunt u genieten van een kop koffie of lunch in een van de restaurantjes. Net voorbij Dussen gaat u met het pondje terug het water over en komt u uit in de Overdiepse Polder. Hier ziet u de boerderijen op de terpen, een schitterend landschap om doorheen te rijden. Natuurlijk ook uitermate geschikt voor een meegebrachte picknick.

Op de terugweg via Waspik en Raamsdonk rijdt u over het, in de omgeving, zeer bekende halve zolenpad, dit fietspad is aangelegd naast de Langstraatspoorlijn. Deze spoorlijn liep van Lage Zwaluwe via Waalwijk naar ‘s-Hertogenbosch. De bijnaam Halve Zolenlijn refereert aan de schoenenindustrie. De spoorlijn is inmiddels niet meer als zodanig in gebruik, het fietspad des te meer.

Aantal km: 45 km
Vertrekpunt: Geertruidenberg

Donge tour
De Donge is een beek in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De Donge is een typische laaglandbeek. Een dergelijke beek heeft geen duidelijke bron maar ontstaat doordat grond- en regenwater zich vanuit een groter gebied geleidelijk aan clusteren tot een beek. De beek de Donge kronkelt langs ’s Gravenmoer, Raamsdonk en zigzagt naar het Oude Maasje. De Donge eindigt in Vestingstad Geertruidenberg. Daar mondt zij, samen met de Bergse Maas uit in de Amer. U zal de Donge ontdekken! Prachtige natuur en prachtige dorpjes.

Aantal Km: 50 km
Vertrekpunt: Geertruidenberg

Lees ook
Giethoorn verkennen

Drimmelse Tour
De route loopt over de dijk langs de Amer, met uitzicht over nationaal park de Biesbosch. U zal als eerst Drimmelen passeren waar een mooie jachthaven en leuke terrasjes te vinden zijn. De jachthaven is met ruim 1400 plaatsen een van de grootste jachthavens van Europa. U vindt er onder ander restaurant ’t Voske, de perfecte uitvalbasis om onder het genot van een drankje even bij te komen met prachtig uitzicht dankzij hun terras aan het water. De tour zet vervolgens koers over de dijk naar Lage Zwaluwe en daarna Hoge Zwaluwe, lekker uitwaaien. Vervolgens scootert u via Made dat omringt wordt door mooie landbouwgebieden, terug naar Geertruidenberg.

Aantal km: 45 km
Vertrekpunt: Geertruidenberg

Boek hier een Dagje uit op een Fluisterstille Scooter door de Biesbosch!

Recreatief.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top