New York City!

New York City!

Reisspecialist Anja van Tenzing Travel bezocht tijdens een studiereis New York City. Zij geeft u graag een aantal tips voor deze wereldstad:

Tip 1: New York als citytrip
New York is een fantastische stad waar heel veel te zien en te doen is. Het is ontzettend leuk als city trip, maar u kunt New York ook gemakkelijk combineren met een andere bestemming in Amerika of uw verblijf combineren met een romantisch verblijf op Jamaica.

Tip 2: Hop- on Hop- off
De ideale manier om de stad te verkennen is gebruik te maken van de bekende hop on en hop off buslijnen. De meerdaagse All Loops Tour kunt u in Nederland al boeken. Op deze manier kunt u voor een voordelige prijs door heel Manhattan reizen. Bovendien zit er altijd een gids op de bus die u alle ins- en outs vertelt over New York.

Tip 3: Uitzicht over New York
Veel toeristen staan lang in de rij voor een (duur) kaartje om van het uitzicht te genieten vanaf het Empire State Building. Een goedkoop alternatief is Top of the Rock. Persoonlijk vind ik hier het uitzicht mooier. U heeft hier een prachtig uitzicht over Central Park én u kunt mooi vanaf hier het Empire State Building op de foto zetten!

Tip 4: Fietsen door New York
Het is heel leuk om fietsen te huren: door de stad fietsen, langs de Hudson rivier of door Central Park. U kunt dit op eigen gelegenheid doen, maar het is ook mogelijk een tour onder begeleiding van een gids te doen. Er zijn zelfs speciale tours waar ook kinderen welkom zijn. Echt een aanrader!

Tip 5: Musical op Broadway
Een bezoek aan New York is niet compleet zonder één van de vele musicals op Broadway bezocht te hebben. U kunt op de dag zelf kaartjes tegen gereduceerde prijzen kopen, maar wilt u verzekerd zijn van een goede zitplaats bij de musical van u keuze? Dan adviseer ik om de tickets vooraf aan te schaffen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: