Now Reading
Neem een nieuwe hobby en leer een extra taal

Neem een nieuwe hobby en leer een extra taal

Op zoek naar een nieuwe hobby maar geen idee waar je moet beginnen? Heb je al eens aan het leren van een nieuwe taal gedacht? In onze multiculturele samenleving is het handig meerdere talen te beheersen. Het leren van een nieuwe taal hoeft niet moeilijk of saai te zijn. Het kan juist heel erg spannend en uitdagend zijn. Daarnaast kan het veel deuren openen. Niet alleen op reis maar ook op je werk en zelfs in je directe leef omgeving. Zou het niet leuk zijn om zo af en toe een gesprek te kunnen voeren met bijvoorbeeld, de Spaanse buren of de Franse bakker in hun taal?

Het leren van een nieuwe taal is een interessant activiteit op zich. Het stelt je in staat je te verdiepen in een nieuwe cultuur. Het leren van een taal gaat namelijk veel verder dan alleen het beheersen van de grammatica en uitspraak. De toebehorende muziek, literatuur en kunst horen ook bij een taal. Het leren van een taal is een diverse activiteit waarbij je van allerlei verschillende activiteiten kunt combineren zodat je gemotiveerd en geïnteresseerd blijft. Hier een aantal goede voorbeelden:

Dans

Veel culturen kennen een traditionele dans. Denk hierbij aan de Argentijnse Tango en de Oostenrijkse Walts. Heb je altijd al een danscursus willen volgen? Combineer deze dan met het leren van een taal. Vaak worden danscursussen georganiseerd door mensen met een passie voor de bijbehorende cultuur. Dit stelt je in de staat om nieuwe vriendschappen te sluiten met mensen die dezelfde interesses hebben. Daarnaast kan je de taal gegarandeerd oefenen met zowel de instructeurs als je mede cursisten.

Literatuur en podiumkunsten

Spaanstalige boeken, Italiaanse opera, Franse films en Griekse poëzie. Zou het niet geweldig zijn als je deze in de originele taal zou kunnen ontdekken? Neem bijvoorbeeld de boeken van Carlos Ruiz Zafon. Zijn verhalen spelen zich altijd af in Spanje en staan bol van de referenties naar de Spaanse cultuur. Vertalingen naar het Engels of het Nederlands doen zijn verhalen niet altijd recht toe. Dit gaat ook op voor muziek, theater en film. Zou het dan ook niet leuk zijn om de vertalingen niet nodig te hebben?

Culinair

Lees ook
boodschappen

Verras je gasten tijdens een diner party en verzorg een avond in exotische stijl. Denk aan de diversiteit van Spaanse tapas, Griekse Dolmades en Turks fruit.  Deze gerechten zijn ideaal voor een diner feest met vrienden of familie. Het ziet er kleurrijk uit en je zal het moeilijk vinden iemand te vinden die er niet van houd. Verwen niet alleen je smaakpapillen maar zorg ook voor een authentieke sfeer met achtergrond muziek.

Reizen

Je kan een taal ook leren tijdens een reis. Dit is de leukste manier om een taal te leren. Samen met leeftijdgenoten reis je af naar een leuke stad in Europa om Frans te leren of naar een tropische land in Zuid Amerika voor een cursus Spaans. Je woont ter plaatse voor een aantal weken en bestudeerd overdag de taal. Tijdens je vrije tijd verdiep je je in de lokale cultuur en geniet je van de lokale keuken. In de weekenden maak je uitstapjes en pas je de taal meteen toe. Een taal reis is de perfecte gelegenheid voor het leren van een nieuwe taal. Het stelt je in staat je te verdiepen in de taal en de cultuur van een bepaald land terwijl je tegelijkertijd geniet van het klimaat, de omgeving en de mogelijkheden tot activiteiten.

Ben je al overtuigd of wil je graag meer informatie krijgen over taalreizen? Kijk dan op de website van ESL taalreizen: esl-taalreizen.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top