De mooiste fietsroutes van de wereld!

De mooiste fietsroutes van de wereld!

Laat u meevoeren langs de meest spectaculaire en bijzondere fietsroutes van de wereld.

Onlangs ben ik een artikel tegen gekomen over spectaculaire en bijzondere fietsroutes. En wat bleek.. Een aantal van deze routes heb ik bijna zelf kunnen fietsen. Eén route heb ik zelfs al zelf gefietst, wie had dat ooit gedacht?!

Mijn eigen ervaring
De route die ik zelf heb gefietst was de een route in Suriname.
Suriname, een prachtig land met misschien wel het hoogste percentage aan ongerepte natuur. Een land dat voornamelijk bestaat uit jungle. Waarschijnlijk wist u dit al, maar wat u wellicht nog niet wist, is dat u een prachtige fietstocht kan maken door het Commewijne district. Hierbij wordt u omringt door historie, natuur en cultuur. Het is een bijzondere ervaring om over plantages te fietsen, zelf ben ik op Plantage Peperpot en Frederiksdorp geweest. Het leuke aan de tocht is dat het oversteken van de rivieren gebeurt met kleine bootjes waarbij de fiets gemakkelijk meegenomen kan worden. Naast dat het een prachtige route is, is het erg zwaar. Dit komt door het tropisch klimaat.

Naast Suriname ben ik in Indonesië geweest, op Bali.
Op Bali kunt u prachtige tochten maken door rijstvelden en door het bijzondere vulkaanlandschap. Zelf heb ik hier geen fietstocht gemaakt, maar verschillende scootertochten. Onderweg komt u verschillende dorpjes tegen waar u kunt genieten van de gastvrijheid van de mensen.

Voor de fietsroutes op IJsland moet u wel van goede huize komen. De weersomstandigheden zijn hier niet optimaal maar bieden een zeer grote uitdaging. De dagen dat ik op IJsland ben geweest waren erg koud met veel regen en nog meer wind. Zo veel wind dat ik lichaam kon laten vallen, maar door de sterke wind kon ik gewoon blijven staan. IJsland is een bijzonder land met veel uitgestrekte vlaktes en verschillende lava velden. Het meest bijzondere aan IJsland vond ik de springbronnen en geisers. Het is mij niet gelukt om zelf op IJsland een route te fietsen.

Overige fietsroutes wereldwijd
Naast Suriname, Bali en IJsland zijn er nog veel meer landen met bijzondere routes, denkt u maar eens aan de Verenigde Staten waarbij u door Monument Vally kan fietsen. Een tocht met zeer hoge temperaturen en veel zand, máár met prachtige zandformaties aan de horizon.

Ook in China zijn prachtige routes, bijvoorbeeld in Guangxi en Guizhou. Kartsbergen zijn hierbij het meest bijzonder.

In Centraal Mongolië vindt u eindeloze steppe, het is namelijk een zeer uitgestrekt land. U kunt hier echt helemaal tot rust komen.

Voor de extreme avonturiers onder ons moet u naar La Paz in Bolivia, hier vindt u een route die u van 4900 meter terug brengt naar 1300 meter. Onderweg krijgt u te maken met verschillende weersomstandigheden, dit komt door het grote hoogte verschil.

Maar u kunt het ook dichter bij huis zoeken. Groot – Brittannië en Duitsland hebben ook bijzondere routes. In Yorkshire vindt u zeer authentieke landschappen, nationaal parken en kastelen. In Duitsland kunt u prachtig fietsen langs de Moezel, een afwisselend landschap met bossen en wijnvelden met af en toe een lichte daling en stijging.

Heeft u in het verleden in een van deze landen gefietst of heeft u plannen voor de toekomst, deel uw verhaal in een reactie. Wellicht heeft u nog tips in andere landen laat het ons weten. Alvast bedankt.

´En wat wordt u volgende vakantie?´

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: