Mooie foto’s maken van landschappen zonder dat je kilometers moet lopen!

Mooie foto’s maken van landschappen zonder dat je kilometers moet lopen!

Bent u gek op de natuur en vindt u het fantastisch om de natuur te fotografen, dan mag een drone zeker niet ontbreken in uw fotografiecollectie. Dit mooie instrument zorgt ervoor dat u de mooiste plekjes kunt fotograferen en verbazingwekkende beelden kunt creëren. In dit artikel worden de voordelen en het gebruik van een drone in de natuurfotografie.

Wat zijn de voordelen van een drone?

Wegens de groothoeklens van de drones is het mogelijk om landschappen en de bijbehorende finesse te fotograferen. De drones zorgen ervoor dat foto’s die voorheen alleen vanuit een helikopter of een vliegtuig gemaakt konden worden, nu ook door uzelf gemaakt kunnen worden, dat is fantastisch toch?

De techniek van een drone

Door de huidige techniek van de drones is het vrij simpel om ze te bedienen. In het algemeen zijn de cameradrones voorzien van quadcopters met 4 propellers. Middels een joystick op een afstandsbediening kan de de positie van de drone worden bepaald. Wanneer u de drone op de gewenste positie heeft, kunt u de gewenste foto maken. Zolang u de joystick niet aanraakt, verandert de positie van de drone ook niet, ideaal om de juiste foto te maken dus!

U kunt ervoor kiezen om de drone te koppelen aan uw smartphone of tablet. Door deze koppeling kunt u de exacte positie, snelheid en hoogte van uw drone bekijken. Wanneer de verbinding met de drone wegvalt of wanneer u op het knopje ‘return-to-home’ klikt, komt de drone automatisch terug op de plek waar hij opgestegen is.

Wat is de meest geschikte drone voor u?

Natuurlijk is de meest geschikte drone persoonsgebonden, iedereen heeft andere wensen en een ander budget. Hieronder noemen we wat punten waar u bijvoorbeeld op kunt letten.

  • Biedt de drone de mogelijkheid om live mee te kijken? Dit is van belang zodat u uw eigen perfecte landschapsfoto kan samenstellen.
  • Wat is de grootte van de sensor?
  • Wat is de grootte en het gewicht van de drone? Indien u de drone bijvoorbeeld mee wilt nemen, is het wel makkelijk als het een compacte en lichte drone is.
  • Wat zijn de mogelijkheden van de instellingen? Kunt u bijvoorbeeld zelf het diafragma en sluitertijd instellen?
  • Is het mogelijk om diverse filters aan de camera toe te voegen.
  • Heeft de drone een detectie die de obstakels analyseert? Dit is van belang omdat dit voorkomt dat uw drone ergens tegenaan gaat en zo kapot gaat. Mocht u niet helemaal zeker zijn van deze detectie, dan kunt u natuurlijk altijd voor de zekerheid een drone verzekering afsluiten.