Wat moet u weten bij het kopen van een fietsendrager?

Wat moet u weten bij het kopen van een fietsendrager?

In deze periode mogen we er nog niet veel op uit maar buiten lekker fietsen kan natuurlijk wel. Als u uw eigen omgeving al gezien heeft is het ook leuk om eens iets verder weg te gaan om daar een mooie route per fiets te maken. U heeft hiervoor wel een fietsendrager nodig zodat u met de fiets naar een andere omgeving kunt. Wat voor soort fietsendragers zijn er en wat is voor u nou handig?

Fietsendrager voor de trekhaak

De meeste mensen zullen deze fietsendrager wel kennen, je hebt nu echter veel meer mogelijkheden. Het is niet alleen mogelijk om 2 fietsen te vervoeren, je kan ook kiezen voor fietsendragers voor 1, 3 of  zelfs 4 fietsen. Gaat u vaak alleen fietsen is de fietsendrager voor 1 fiets prima, u heeft daardoor ook een kleinere fietsendrager en het staat natuurlijk minder in de weg als u deze niet gebruikt. Het gebruik van een fietsendrager voor de trekhaak is ook erg makkelijk en zorgt ervoor dat u gerust op weg kunt.

Heeft u geen trekhaak?

Als u geen trekhaak heeft zijn er ook mogelijkheden om uw fiets te vervoeren. Er zijn verschillende fietsendragers die u aan de achterklep van de auto kunt bevestigen. Het is dan wel belangrijk dat uw auto hier geschikt voor is, dit systeem werkt namelijk heel precies dus als het niet helemaal goed is kan het ook de auto beschadigen. Het is daarin belangrijk dat de steun niet tegen het raam aanleunt en de auto mag ook geen spoiler hebben.

fietsdrager op het dak

Heeft u en geen trekhaak en is uw auto niet geschikt voor een achterklep montage? U kunt dan altijd nog de fietsen vervoeren door een fietsendrager op het dak te monteren. Hier zijn ook meerdere modellen voor, u kunt dan 1 tot 4 fietsen op het dak meenemen. Bij sommige fietsendragers kunt u de gehele fiets op het dak plaatsen en kan deze vast gezet worden. Er is hiervan ook een andere versie, hierbij moet u het voorwiel verwijderen en kan het frame in een houder gezet worden om zo de fietsen te kunnen vervoeren.

U kunt dus ook buiten uw eigen omgeving genieten op de fiets, zoek de rust op en fiets lekker in de buitenlucht.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: