Mega Resveratrol: belangrijke antioxidant voor gezonde cellen en weefsels

Mega Resveratrol: belangrijke antioxidant voor gezonde cellen en weefsels

Heeft u al eens van resveratrol gehoord? Deze krachtige antioxidant bevindt zich onder meer in de schil van rode druiven. Een absolute topper wat het resveratrolgehalte betreft, is de plant Japanse duizendknoop. Zelf plukken, is niet nodig. Bij vitaminesperpost.nl kunt u terecht voor de hoogwaardige formule Mega Resveratrol, dat niet alleen resveratrol bevat maar ook andere fijne stoffen die bijdragen aan de gezondheid van onze cellen en weefsels.

Resveratrol is een bioactieve stof

Resveratrol is een bioactieve stof. We treffen bioactieve stoffen aan in kruiden, groenten, fruit, thee en koffie. Bioactieve stoffen hebben meestal een gezondheidsbevorderend effect, maar hun exacte rol wordt nog onderzocht. Resveratrol wordt met name aangetroffen in de schil van rode druiven en in de Japanse duizendknoop, maar ook bijvoorbeeld in bessen, pinda’s en moerbeien.

Resveratrol is een antioxidant

Resveratrol is tevens een antioxidant. Het woord ‘antioxidanten’ is in feite een verzamelnaam voor bepaalde vitamines en mineralen. We kunnen het opsplitsen in De ‘tegen oxide’ en ‘oxidatie’, wat ‘uit elkaar vallen’ betekent. Dit is vergelijkbaar met het roesten van ijzer of het bruin worden van een appel. Op het moment dat er zuurstof bij komt, begint het ijzer te roesten of wordt de appel bruin. Ook in ons lichaam speelt zuurstof ook een rol. Als we eten, verbranden we voedingsstoffen. Hierbij wordt eveneens zuurstof gebruikt. Fanatieke sporters krijgen hier in hoge mate mee te maken. Tijdens lichamelijke inspanningen verbruikt het menselijk lichaam immers veel zuurstof en ontstaan vrije radicalen. Dit hele proces is het oxidatieproces. Omdat resveratrol een antioxidant is, is het in staat om de strijd aan te gaan met deze vrije radicalen. Bekende vrije radicalen zijn roken, zonlicht, intensief sporten, alcohol en milieuverontreiniging. Deze vrije radicalen worden door antioxidanten onschadelijk gemaakt en dragen dus bij aan het behoud van gezonde cellen.

Resveratrol en trans-resveratrol

In 1939 slaagde de Japanse onderzoeker Takaoka erin om een polyfenol aan een de plant witte veratrum te onttrekken. Polyfenolen zijn ook antioxidanten. Aan de witte veranum ontleent resveratrol z’n naam. Later werd ontdekt dat de stof ook in een Aziatische plant uit de kruidenkunde voorkomt: de Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum). Dezer dagen wordt deze plant veelvuldig ingezet om resveratrol uit te extraheren. Resveratrol bezit twee isomeren. Daar is trans-resveratrol er één van. Trans-resveratrol is bepalend voor de biologische beschikbaarheid, dus de opname, van resveratrol.

Japanse duizendknoop: bron van resveratrol

Inderdaad, de schil van rode druiven bevat resveratrol, maar dit betekent niet dat we nu massaal aan het druivensap of de rode wijn moeten gaan. U zou in plaats daarvan kunnen kiezen voor Mega Resveratrol als vegetarisch voedingssupplement. De antioxidant is hiervoor uit de Japanse duizendknoop geëxtraheerd.

Mega-resveratrol met olijfblad en Andrographis paniculata (kalmegh)

Mega Resveratrol is een kwalitatief hoogstaand voedingssupplement dat met Japanse duizendknoop, olijfblad extract en Andrographis paniculata (kalmegh) is samengesteld. Olijfblad extract bevat als belangrijkste bioactieve stof oleuropeïne. Oleuropeïne is net als resveratrol goed voor hart en bloedvaten*. Een bekend ayurvedisch bitter kruid is Andrographis paniculata of kalmegh. Kalmegh wordt al eeuwenlang toegepast in de Aziatische kruidenleer. Ook Andrographis paniculata ondersteunt het hart en de bloedvaten* en is bovendien goed voor het afweersysteem*. Daarnaast heeft kalmegh een verzachtende invloed op de luchtwegen*.

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Hoogwaardig resveratrol voedingssupplement van Vitaminesperpost.nl

Welke resveratrol-variant u ook kiest, het is belangrijk om op de herkomst te achten. Zijn de Japanse duizendknoop en de olijfbomen waar de oleuropeïne van afstamt verantwoord geteeld? Ook als u deze inhoudsstoffen via een supplement inneemt, zijn deze kritische vragen van belang. Kies dus voor een betrouwbare aanbieder bij wie u kunt rekenen op ingrediënten die met respect voor mens en milieu zijn geteeld. Natuurlijk hoeft u zich hier bij vitaminesperpost.nl geen zorgen over te maken. Deze vitaminespecialist werkt samen met gerenommeerde relaties, die verantwoord ondernemen hoog in het vaandel dragen.

Via de website van vitaminesperpost.nl kunt u gemakkelijk resveratrol bestellen. De Mega-Resveratrol capsules bevatten per capsule 100 mg trans-resveratrol, 100 mg olijfblad extract en 100 mg Andrographis paniculata. Ter verbetering van de opname, is BioPerine (zwarte peper extract) toegevoegd..

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige natuurlijke en natuuridentieke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden.

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: