Now Reading
Maastricht Boomfeest-Hoofdstad 2017

Maastricht Boomfeest-Hoofdstad 2017

Maastricht Boomfeest-Hoofdstad 2017
De Nationale Boomfeestdag vindt dit jaar in Maastricht plaats. Zij mag zich het gehele jaar Boomfeest-Hoofdstad 2017 noemen!

Maastricht tekent na ’s Hertogenbosch als tweede Boomfeest-Hoofdstad de Intentieverklaring One Tree Per Child. Heeft uw gemeente ook al getekend? Download de intentieverklaring hier

Elk jaar vindt ergens in Nederland de Nationale Viering plaats en mag deze gemeente zichzelf gedurende het hele jaar ‘Boomfeest-Hoofdstad’ noemen. Voor 2017 is Gemeente Maastricht dé Boomfeest-Hoofdstad. Ruim 500 kinderen uit Maastricht, van het United World College en van twee scholen uit België en Duitsland plus nog zo’n 250 volwassen-genodigden uit de gehele Eu-regio zullen bij deze Nationale Viering aanwezig zijn!

De Nationale Viering is het startschot voor de aanplant van de Groene Loper met het planten van 75 platanen in de Frankenstraat en 16 schoolbomen nabij de Maartensbrug in de ochtend.

De middag wordt begonnen met het planten van een (tijdelijke) Bomencirkel bij de OLV van Lourdeskerk. Deze Bomencirkel is onderdeel van de 7 Bomencirkels die door DG Jan Hendrik Dronkers zijn aangeboden aan de directeur van de stichting, Peter Derksen, als cadeau voor het 60-jarig jubileum van Stichting Nationale Boomfeestdag.

Lees ook

Op de looproute naar het Europaplein wordt een tijdelijke natuurspeelplek van Staatsbosbeheer geopend. Eenmaal aangekomen bij het Europaplein worden 77 bomen geplant waaronder 28 ‘Treaty-Trees’ door kinderen samen met de ambassadeurs van de Europese lidstaten.

Klik hier voor meer informatie voor de Boomfeestdag 2017!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top