Now Reading
Maak uw tuin klaar voor de herfst

Maak uw tuin klaar voor de herfst

Wanneer het ’s nachts steeds kouder worden en de dagen steeds korter zullen de planten beginnen met het verliezen van de bladeren. Het kost de plant meer energie om het blad er aan te houden en hij krijgt er geen energie meer voor terug. Vooral als planten op een donkere plek staan zult u merken dat deze eerder beginnen met verkleuren. Hoe kunt u er nou wel voor zorgen dat uw tuin mooi is in de herfst? Er zijn een aantal planten die het ook in deze periode erg goed doen.

De wilde marjolein

Deze plant zult u wellicht ook wel kennen als oregano. De bladeren hebben een kruidige en licht zoete smaak die u makkelijk in gerechten kunt gebruiken. Ze zorgen dus niet alleen voor smaak maar deze mooie planten bloeien ook nog eens in de herfst. De bloemen hebben vaak een roze tint en zitten vaak compact bij elkaar.

Herfstanemoon

De naam zegt het eigenlijk al wel maar deze plant is er op gemaakt om in de herfst te bloeien. Ze gaan dan ook snel de lucht in en steken vaak boven andere planten uit. Zo kunt u de bloemen van de plant extra goed bewonderen.

De herfstaster

Aan deze mooie plant komen paarse bloemen en vaak heel veel tegelijk. Als u deze bloemen ergens ziet staan is het vaak een hele rij vol met deze vrolijke kleur. Ze kunnen er goed tegen om in de volle zon te staan maar ze houden liever van een plekje met een beetje schaduw.

Zonnehoed

Deze plant is een van de populairst vaste planten. Dit komt doordat ze lange tijd in bloei staan vaak van begin van de zomer tot laat in de herfst. Ze zijn ook in verschillende kleuren te krijgen zodat ze mooi passen bij de rest van de tuin. ZO kunnen de bloemen wit, geel, lichtroze of rood zijn.

Opgeruimde tuin

Het is niet alleen belangrijk om mooi bloeiende planten in uw tuin te hebben maar ook is het beter om een opgeruimde tuin te hebben. Zo is het goed om de bladeren op te ruimen zodat niet uw hele tuin vol ligt. U kunt ook alles in een hoekje verzamelen zodat u egeltjes nog een plekje kunt geven om te overwinteren. Maar zorg dat niet de hele tuin vol ligt, zo oogt het een stuk mooier en komen de planten tot hun recht.

Ook in de herfst kunt u dus genieten van een mooie tuin vol bloemen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top