Maak een praatje en blijf in contact met uw dierbaren

Maak een praatje en blijf in contact met uw dierbaren

In tijden waarin sociale contacten beperkt moeten worden ligt eenzaamheid op de loer. Er zijn verschillende creatieve oplossingen om toch in contact te blijven met uw ouders, kinderen en kleinkinderen. Ouderen vallen onder de kwetsbare doelgroep voor het Coronavirus. Een kopje koffie drinken met uw dierbaren wordt afgeraden, maar dat wil niet zeggen dat u elkaar niet kunt spreken. We hebben voor u een aantal creatieve oplossingen op een rijtje gezet om toch in contact te blijven met elkaar.

Kaartjes sturen

Niets is leuker dan een kleine verrassing in de brievenbus. Aan een geschreven kaartje wordt aandacht besteed en voelt voor de ontvanger echt persoonlijk. Geen kaartjes of postzegels bij de hand?
Er zijn verschillende websites waarop u een kaartje kunt verzenden en ook nog kunt kiezen voor de gewenste bezorgdag. Het leuke aan het versturen van een kaartje is natuurlijk dat u er in veel gevallen ook één terug krijgt. Ouderwets communiceren en wachten op de postbode, hoe leuk is dat. Dus klim in de pen en schrijf uw familieleden een leuk berichtje en wie weet ligt volgende week de brievenbus vol met leuke reacties.

Videobellen via tablet of mobiele telefoon

Wanneer er al een tijdje geen contact is geweest met uw dierbaren is videobellen een leuke optie. Even iemand zien en praten over de gebeurtenissen van de week. Ingewikkeld? Tegenwoordig heeft bijna elke mobiel wel een camera aan de voorkant van het toestel en staat Whatsapp geïnstalleerd. Met een druk op de knop kan het videobellen gestart worden. Zwaai naar elkaar, laat elkaar uitspreken en sluit af met een glimlach. Leuke belletjes om elke keer weer naar uit te kijken. Tip: spreek met de kinderen en kleinkinderen af wie wanneer belt zo heeft u de hele week leuke gesprekjes.

Bellen met een luisterend oor

Heeft u behoefte aan een luisterend oor maar kunt u deze niet in uw directe omgeving bereiken? De Luisterlijn is een speciale telefoonlijn met heel veel vrijwilligers die u graag te woord staan. Nu sociaal contact beperkt is heeft de Luisterlijn ook een speciale Coronapraatlijn opgezet. Zit u om een praatje verlegen? Neem dan eens contact op met de de Luisterlijn.

Speel een spelletje

Dol op spelletjes en juist nu behoefte om samen met iemand een spel te spelen? Een tablet, smartphone of laptop is ook heel geschikt voor het spelen van een (bord) spelletje op afstand.
Er zijn diverse apps op de markt waarmee je op afstand met iemand kunt spelen. Misschien weet iemand wel een leuke app of kunt u Wordfeud voorstellen. Wordfeud is eigenlijk online scrabble waarbij u pas weer kunt spelen als de tegenstander heeft gereageerd. De app bevat tijdens het spel ook een chat functie waarbij u korte berichtjes naar elkaar kunt sturen. Blijf in contact en train ondertussen uw brein.

Genoeg mogelijkheden om ook in deze moeilijke tijden met elkaar in contact te blijven. Wacht niet tot mensen contact met u opnemen maar maak zelf ook een begin. Het is nog even volhouden en wie weet groeien sommige (digitale) contacten wel uit tot een blijvend momentje.