Now Reading
Logiesaccommodaties ontvangen bijna evenveel gasten als voor coronacrisis

Logiesaccommodaties ontvangen bijna evenveel gasten als voor coronacrisis

Het aantal gasten dat in 2022 in Nederlandse logiesaccommodaties overnachtte is vergeleken met een jaar eerder met 40 procent gestegen naar 44 miljoen. Dat is ongeveer op het niveau van voor de uitbraak van de coronapandemie. Vooral het aantal buitenlandse gasten en het aantal gasten dat in hotels overnachtte nam toe. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe, voorlopige cijfers.

Gasten

De toeristen die in 2022 in Nederlandse logiesaccommodaties bleven slapen brachten er in totaal 127,8 miljoen nachten door. Dat is een stijging van 26 procent vergeleken met een jaar eerder en 4 procent meer dan in 2019, het jaar met tot nu toe de meeste overnachtingen.

Hotels ontvingen 60 procent meer gasten

In 2022 brachten 28 miljoen toeristen de nacht door in Nederlandse hotels, een groei van 60 procent vergeleken met een jaar eerder, maar iets onder het niveau van het pre-coronajaar 2019. Op huisjesterreinen met bijvoorbeeld bungalows of stacaravans verbleven bijna 10 miljoen gasten en campings trokken er bijna 5 miljoen. Ten opzichte van een jaar eerder was dat een groei van 11 en 13 procent. Daarmee trokken huisjesterreinen en campings meer gasten dan in 2019. Groepsaccommodaties kregen vorig jaar 1,5 miljoen gasten, 66 procent meer dan in 2021.

gasten

Meer buitenlandse gasten maar nog niet zoveel als voor corona

Het aantal buitenlandse gasten is in 2022 ten opzichte van een jaar eerder met 150 procent gestegen naar 16 miljoen. Dat is onder het niveau van 2019. Huisjesterreinen noteerden een groei van 121 procent, bij hotels was dat 166 procent.

Naast het aantal buitenlandse gasten zagen hotels en groepsaccommodaties vorig jaar ook het aantal Nederlandse gasten groeien. Campings en huisjesterreinen meldden juist een daling van het aantal binnenlandse gasten. Wel ontvingen deze accommodaties nog steeds meer Nederlandse gasten dan voor de coronacrisis.

Gasten

See Also
Onvergetelijk mannenweekend

Meer verblijvende toeristen in alle provincies

Het aantal gasten dat in de logiesaccommodaties overnachtte groeide in 2022 in alle provincies. De groei was in Noord-Holland het grootst en in Zeeland het kleinst. Ook vergeleken met 2019 ontvingen de meeste provincies meer gasten in de logiesaccommodaties. Vooral in Noord-Holland en Groningen lag het aantal gasten lager dan in het laatste jaar voor corona.

Ontwikkeling

Bronnen

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top