Leuke spelletjes met een pakje kaarten

Leuke spelletjes met een pakje kaarten

Bijna iedereen heeft wel een pakje kaarten in huis. Speelt u altijd het zelfde spelletje en wilt u een keer wat nieuws proberen dan heb ik een aantal leuke tips. Deze tips zijn kaartspellen die al te spelen zijn vanaf 2 personen, wel zo handig nu we even geen bezoek mogen ontvangen.

Zenuwen – Speel als eerste je kaarten kwijt

Een zenuwslopend kaart spelletje waarbij het vooral draait om snelheid. Wie het eerste zijn kaarten aan het eind van het spel kwijt is wint het potje. Doordat u beide tegelijk met kaarten aan het draaien bent kunnen de zenuwen flink oplopen en dat is nu net de insteek van dit spelletje.

Meppen – train uw reactie vermogen

Een simpel spelletje waarbij u op het puntje van uw stoel zit. Verdeel het aantal kaarten in 2 stapels en leg allebei een pakje voor u. Om en om gooit u een kaart open op tafel in het midden. Liggen er 2 kaarten met dezelfde waarde dan pakt u beide kaarten zo snel mogelijk en legt deze aan uw kant neer. Wie op het einde de meeste kaarten heeft wint het spel.

Jokeren – setjes sparen

Voor Jokeren heeft u 2 complete pakjes kaarten nodig inclusief de 4 jokers. Doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten en dus punten kwijt te raken. Het kost misschien even wat tijd om het spel onder de knie te krijgen maar met 2 personen is het zeker een aanrader om te gaan spelen.

Kaartspelletjes bestaan al heel erg lang en het is altijd leuk om weer een nieuwe variant te proberen. Soms kost het wat moeite om een nieuw spel te leren maar als u beide fanatiek bent in het spel dan is het de investering zeker waard. Veel plezier met spelen en houd het gezellig aan de keukentafel.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: