Now Reading
Leidse Lakenfeesten 2018

Leidse Lakenfeesten 2018

De Lakenfeesten horen bij Leiden, zoals Prinsjesdag bij Den Haag. De Lakenfeesten vinden elk jaar plaats in het laatste weekend van juni. De editie van 2018 vindt plaats van 21 tot en met 24 juni 2018.

De feesten hebben een lange ontstaansgeschiedenis, die terug te voeren is op de hoogtijdagen van de Leidse textielnijverheid. Vier dagen lang verandert de stad in een festival vol met optredens, evenementen en gezelligheid op verschillende locaties. De vertrouwde onderdelen zijn natuurlijk de Rabobank Peurbakkentocht op vrijdag met daaraan voorafgaand de Peurbakkenmarkt op de Haarlemmerstraat.

Zaterdag worden traditiegetrouw de Dragonboatraces gehouden bij de Apothekersdijk en Boommarkt. Dat is ook de dag van het gezellige Bierfestival op het Hooglandse Kerkplein. Die avond kan je van muziek genieten op het Stadhuisplein, daar wordt een Hollandse Avond gehouden en op zondag is er nog De Gouden Pet, een straatmuzikanten concours op diverse plekken in het centrum. Twee dagen Zomers Kunstweekend op de Hooglandse Kerkgracht en de Leidens Gouden Eeuw markt in het van der Werfpark maken het weekend compleet.

Klik hier voor meer informatie over de Leidse Lakenfeesten!

Lees ook
Giethoorn verkennen

Recreatief.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top