Laat uw creativiteit bruisen – Creatieve tips voor thuis

Laat uw creativiteit bruisen – Creatieve tips voor thuis

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdag 31 maart aangekondigd dat tot minstens 28 april de eerder gehanteerde maatregelen zullen gelden en evenementen tot 1 juni zijn afgelast. Hierdoor is het aantal sociale contacten zeer beperkt. Om toch de vrolijkheid in deze moeilijke tijd terug te brengen en te behouden, delen wij creatieve tips. Tips die u door deze tijd zullen helpen en waardoor uw creativiteit weer zal gaan bruisen.

Creatieve tips

Papier: papier lijkt misschien op het eerste oog wat saai, maar niets is minder waar. Op papier kunt u namelijk prachtige kunstwerken creëren met verf of kleurpotloden. Pak de kleurpotloden of schilderkwasten bij de hand en maak een prachtige tekening of schets. U kunt bijvoorbeeld schilderen met olieverf of ecoline. Wist u dat u met houtskool ook een bijzonder kunstwerk kunt maken? Heeft u geen inspiratie? Ga op internet op zoek naar kunstwerken en misschien lukt het u om het kunstwerk te evenaren!

Vindt u het lastig op een blanco vel aan de slag te gaan? Kies dan voor een kleurboek. Tegenwoordig zijn er voor volwassenen kleurboeken in verschillende variaties te koop.

Handwerken: pak de naaimachine erbij en repareer kledingstukken of maak een eigen bedacht kledingstuk. Geen idee hoe u de naaimachine moet bedienen. Bekijk op internet de talloze filmpjes met instructies. Naast naaien kunt u ook gaan breien, borduren of haken. Weet u de stappen nog die u moet doorlopen? Bent u de stappen kwijt bekijk ook dan online diverse tutorials. Op deze manier leert u gemakkelijk een prachtig stuk te maken.

Gezelschapsspellen: nu bijna de gehele Nederlandse bevolking thuis zit vanwege het coronavirus is het tijd om de gezelschapsspellen uit de kast te halen. Gezelschapsspellen brengen niet alleen gezelligheid, maar ze dagen u ook mentaal uit.

Koken en bakken: wie vindt het nu niet leuk om lekker in de keuken te staan en te kokerellen? Pak het receptenboek erbij en maak een heerlijke lekkernij, zoals een koek of verse maaltijd. Wanneer u complimenten ontvangt, brengt dat veel voldoening met zich mee en staat u binnen no time weer in de keuken.

Muziek: iedereen is dol op muziek. Heeft u een muziekinstrument in huis? Neem erachter plaats of pak het bij de hand en speel uw lievelingsnummers. Wilt u uzelf uitdagen? Neem een voor u onbekend nummer bij de hand en probeer het nummer te spelen. Wist u dat het bespelen van een muziekinstrument goed is voor de mentale ontwikkeling? Uiteraard kunt u ook naar muziek luisteren of luidkeels meezingen.

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: