Now Reading
La Réunion, heerlijk divers!

La Réunion, heerlijk divers!

Een klein eiland in de Indische oceaan met meer dan 100 microklimaten, een actieve vulkaan en talloze outdoor activiteiten. La Réunion is een bijzondere bestemming voor de actieve reiziger die op zoek is naar spanning en sensatie. Benieuwd wat er op dit eiland te beleven is?


Een van de meest actieve vulkanen ter wereld
Ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius ligt La Réunion. Het eiland is niet veel groter dan de provincie Drenthe, maar is rijk aan een gevarieerd landschap dat gedomineerd wordt door de vulkaan Piton de la Fournaise (Peak of the Furnace). Deze enorme vulkaan is in de afgelopen tien jaar maar liefst acht keer uitgebarsten en behoort daarmee tot één van de meest actieve ter wereld. Voor een prachtig uitzicht over het eiland kun je de caldera (het keteldal) van de vulkaan beklimmen, een echte aanrader! De beste periode om de vulkaan te bezoeken is in de maanden mei tot en met november, in verband met het aangename klimaat.
Mijn tip: wil je de Piton de la Fournaise bezoeken, maar zie je op tegen de klim? Boek dan een helikopter vlucht en ontdek de vulkaan op spectaculaire wijze!

Cirque de Salazie; een groen keteldal
Een van de meest indrukwekkende keteldalen op het eiland is Cirque de Salazie. Een ideale locatie voor ervaren en onervaren klimmers. Trappetjes langs diepe afgronden zijn een goed punt om te genieten van het uitzonderlijke uitzicht. In de verte zie je de eindbestemming van de wandeltocht, net daarvoor onthult fel zonlicht de kleurrijke daken van een mysterieus dorpje. De wildernis van La Réunion is ruig, wild en perfect voor de actieve reiziger. In je ooghoeken verschijnen exotische bloemen, gevolgd door het geluid van een kabbelende rivier. Het pad leid je verder het diepe woud in, over kronkelige paden wordt je meegenomen richting het fabelachtige dorpje Hell-Bourg. Als het middelpunt van een amfitheater, omringd door metershoge bergen bevindt dit pittoreske dorpje zich aan het einde van het keteldal. Je wordt mee teruggenomen in de tijd, de authentieke koloniale huizen zijn een bron van historie en cultuurgekken kunnen hier hun geluk niet op.

Tenzing_Travel_Koloniaal_huis

Ervaar de onderwaterwereld
La Réunion is een prachtig eiland om te duiken, de smalle lagunes zijn niet diep, maar vol met leven dankzij mineraalrijk dieptegesteente. Dit betekent dat zelfs de onervaren duiker of snorkelaar, kan genieten van de kleurrijke onderwaterwereld, of mysterieus gezonken schepen.
Het hele jaar door is er de mogelijkheid om langs de kust met dolfijnen te zwemmen. Verschillende organisaties bieden de mogelijkheid om vanuit het water of vanuit de boot, deze prachtige dieren te ontdekken. In de periode juni tot en met oktober kun je zwemmen met enorme potvissen, vinvissen en bultruggen. Doordat je zo dichtbij komt ervaar je de imponerende omvang van deze majestueuze zoogdieren op een bijzondere manier.

Mijn tip: Om ervoor te zorgen dat de onderwaterwereld niet beschadigd wordt is er in juli 2014 het Certified Responsible Observation of Cetaceans in Réunion Island ingesteld. Je kunt dus met een gerust hart meedoen aan alle wateractiviteiten

Tenzing_Travel_Duiken_La_Reunion

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top