Now Reading
Wat kunt u verwachten bij een Sterrenrestaurant

Wat kunt u verwachten bij een Sterrenrestaurant

Ook altijd al afgevraagd hoe het eten smaakt bij een sterren restaurant? Geen restaurant is hetzelfde. Een sterren restaurant heeft vaak veel status maar is ook voor de normale burger vaak heel toegankelijk. Zin in een speciaal avondje uit met uw partner en zit u te denken aan een uniek etentje? Dit kunt u verwachten in de sterrenrestaurant.

U wordt met open armen ontvangen

De vriendelijke gastheren en dames zullen u met open armen en een warm gevoel ontvangen. U geeft uw jas af en wordt naar uw tafelt begeleid. De gastheren en dames zullen vaak ook uw stoel aanschuiven. Een sterren restaurant is vaak een klassieke locatie waarbij ze verwachten dat u netjes gekleed gaat. U hoeft echt geen gala jurk of  maatpak aan maar een spijkerbroek met gaten is not-done. Voor de gastvrouwen en heren maakt het niet uit of u wekelijks komt of dat het bij 1 bezoek blijft ze zullen u altijd welkom laten voelen en compleet in de watten leggen.

Kleine porties

Verwacht niet dat u met een 3-gangen menu klaar bent. Een groot stuk vlees is in veel sterrenrestaurants niet aan de orde. Juist gerechten met een verfijnde smaak en veel kleine porties maken het diner tot een ervaring. Ik raad u aan om ook niet met hele grote trek naar het restaurant te gaan. Hou u aan uw normale eet schema en geniet juist van de kleine porties, goed gecombineerde smaken en de vele verschillende gangen.

Wijnarrangementen

Bij een mooi 7-gangen menu kan een restaurant altijd een goed bijpassend wijnarrangement serveren. Let er op dat de wijn in een sterrenrestaurant ook een flink prijskaartje kan hebben. Wilt u een keer all the way gaan dan is een menu met wijn arrangement aan te raden maar u kunt er ook voor kiezen om de wijntjes los te bestellen.

Lees ook
peren

Wanneer u er voor kiest om een te gaan dineren in een sterrenrestaurant is het niet verkeerd om vooraf u zelf een beetje te verdiepen in de etiquette. Wat is gebruikelijk in een sterren restaurant? Hoe gebruikt u uw servet en wat zijn de spelregels met het bestek? Door vooraf u even te verdiepen in de etiquette zult u zicht ter plaatse een stuk zekerder voelen en past u al snel tussen de andere gasten. Maak er een bijzonder avondje uit van en vergeet ook vooral niet te genieten van het sfeertje, de beleving en natuurlijk het uitstekende eten. Reserveer op tijd uw tafeltje zodat u zeker weet dat er plek is en zodat u er naar toe kunt leven.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top