Now Reading
Kunt u een hypotheek krijgen voor een tweede woning?

Kunt u een hypotheek krijgen voor een tweede woning?

Iedereen zal er wel van dromen een huis op een vakantie bestemming waar u zo graag komt. Dit kan ergens op het platteland in Frankrijk zijn, een klein huisje aan de Zeeuwse kust of een leuke appartement midden in een stad. Iedereen heeft hiervoor wel andere wensen maar wie zou dit nou niet willen? De meeste kunnen een tweede woning niet betalen maar het is mogelijk om hiervoor een hypotheek te krijgen.

Extra voorwaarden van een hypotheek

Het is lastiger om een hypotheek te krijgen voor een tweede woning. Er zijn dan ook wat andere regels waar u rekening mee moet houden om uw woning te kunnen financieren.

  • U mag hier niet permanent wonen
  • De tweede woning mag niet verplaatsbaar zijn het moet een fundering van steen of beton hebben.
  • U kunt slechts 60 tot 80 procent van de woning financieren
  • De looptijd is maximaal 25 jaar

Hoge rente

Wanneer het gelukt is om een hypotheek te krijgen voor een tweede woning is de rente die u betaald niet fiscaal aftrekbaar. Het valt namelijk in Box 3 waardoor u hier geen voordeel uit kunt halen. Hier wordt niet snel aan gedacht maar deze kosten komen er natuurlijk nog wel allemaal bij.

Kopen in het buitenland

Wilt u het liefst een tweede woning in het buitenland kopen dan wordt het allemaal toch iets lastiger. Als de hypotheek niet betaald wordt is het voor een bank makkelijk om een woning in Nederland op te eisen zodat ze het geld weer terug krijgen. Echter lopen ze bij een woning in het buitenland meer risico’s. Mocht iemand de hypotheek niet betalen wordt het voor hun een stuk lastiger om de woning op te eisen. U zou ook kunnen informeren bij het land waar u de woning wilt kopen. Wellicht komt u hier in aanmerking voor een hypotheek.

Bij het kopen van een tweede woning kunt u een hypotheek gebruiken om het te financieren. Het is echter maximaal 80 procent wat u zou kunnen lenen dus bekijk ook of u voldoende eigen geld heeft om alles op gang te zetten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top