Now Reading
Krijgen kinderen meer last van de Britse coronavariant?

Krijgen kinderen meer last van de Britse coronavariant?

Wat weten we over de Britse coronavariant?

Inmiddels is de Britse variant van het coronavirus al een aantal weken in ons land. Maar wat is er nu eigenlijk bekend over dit variant? Één ding is in ieder geval duidelijk; de Britse variant is veel meer besmettelijker dan de normale variant. Hoeveel besmettelijker precies, dat durft epidemioloog van het UMC Utrecht Patricia Bruijning niet te zeggen. De schatting ligt op zo’n 35%. Het betekent dat, wanneer je besmet bent met de Britse variant, de kans vele malen groter is dat u iemand uit uw omgeving besmet dan bij de variant dat we al kenden.

Wat voor effect heeft het nieuwe variant op kinderen?

Tot nu toe wisten we dat kinderen onder de 12 jaar een veel betere afweer hebben op het coronavirus dan volwassenen en dat zij daardoor minder risico lopen om het virus te krijgen en over te dragen. Nu is er toch wel iets vreemds aan de hand. Er is namelijk duidelijk geworden dat de Britse coronavariant besmettelijker is in álle leeftijdsgroepen en niet alleen maar bij de ouderen. Zo dus ook onder kinderen.

Maar worden zij hier ook zieker van? Nee, dat niet. De Britse coronavariant lijkt niet gevaarlijker te zijn voor kinderen. Het enige wat wel duidelijk is, is dat zij mogelijk deze versie wel makkelijker overdragen. Er zijn verder geen aanwijzingen dat zij er ernstiger ziek van worden dan bij het ‘oude’ coronavirus.  Doordat de Britse variant dus veel makkelijker wordt overgedragen in álle leeftijdsgroepen, zijn de huidige maatregelen dan ook zo belangrijk om dit zoveel mogelijk tegen te houden.

Bekijk al het coronanieuws op de site van het RIVM.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top