Koningsdag wordt Woningsdag

Koningsdag wordt Woningsdag

Dit jaar komt Koningsdag er een stuk anders uit te zien. Deze keer geen koningsspelen, kleedjes markt of concerten in de open lucht. Wat kan dan wel dit jaar en hoe komt Koningsdag er uit te zien? Dit jaar wordt Koningsdag veranderd naar woningsdag waarbij u het thuis gewoon nog kunt blijven vieren.

Nieuwe planning

Op 27 april zullen om 9:45 de klokken luiden door heel Nederland. Daarna om 10:10 zal er een programma op tv komen waarbij er teruggeblikt wordt op voorgaande Koningsdagen. U ziet alles wat er op de andere Koningsdagen of Koninginnendagen gebeurde en herbeleeft deze leuke momenten. Om 12:00 is het tijd om de digitale kleedjesmarkt te starten. Iedereen kan online zijn of haar spullen aanbieden en verkopen. De kinderen kunnen een digitale brief naar de koning sturen met felicitatie die later in de middag gebundeld worden en overhandigd worden aan de koning. Omdat de koning jarig is moet er natuurlijk wel getoost worden en dit zal om 16:00 gewoon thuis op de bank gebeuren.

Maak deze dag extra bijzonder

Om het toch feestelijk te maken kunt u extra dingen ondernemen, gewoon vanuit huis.

 • Zing het Wilhelmus
  Om ongeveer 10 uur zal het Wilhelmus gezongen worden. Als u in de stad woont of een balkon heeft kunt u met de hele buurt meezingen. U kunt dus toch een beetje bij elkaar komen op de verschillende balkons en zo bent u op deze manier toch een beetje samen.
 • Pubquiz
  Er zijn online veel verschillende pubquizen te vinden en er zal er vast één zijn met het Koningsdag thema. Daag familie en vrienden uit en speel tegen elkaar vanuit huis.
 • Cabaret
  Alles zal van start gaan op Koningsdagthuis hier zullen ook verschillende filmpjes op komen te staan van cabarets om zo de dag op te fleuren.
 • Zang en dans
  Omdat de openlucht concerten niet door gaan zullen zangers en zangeressen online hun talent delen en wellicht zingen ze een speciaal verzoekje van u.

Feestelijke woningsdag

Het feest zal dit jaar wat anders worden maar zeker niet minder feestelijk. Alles wordt uit de kast gehaald om iedereen te vermaken en het naar hun zin te maken. Thuis zitten hoeft dus niet saai te zijn. U kunt het zelf extra bijzonder maken door online mee te doen. Om het gevoel van Koningsdag te houden kan je nog steeds in oranje gekleed gaan en zorgen voor een heerlijke oranje tompouce.