Now Reading
De komst van 5g internet: wat kunnen we verwachten?

De komst van 5g internet: wat kunnen we verwachten?

De toekomst van 5g

De kans is groot dat je de komst van het 5G internet inmiddels al wel een paar keer in het nieuws voorbij hebt zien komen. Het is een geheel nieuw en verbeterd netwerk waar de afgelopen periode hard aan gewerkt wordt. Maar wat kun je er eigenlijk van verwachten? We zetten de meest recente updates voor je op een rijtje.

Van 4G naar 5G

Ook dit jaar heb je natuurlijk weer de mogelijkheid om over te stappen op een nieuwe internet aanbieder. Ontzettend belangrijk natuurlijk, zo zie je op vergelijkingswebsites als zum.nl direct waar je eventueel goedkoper en beter uit zou kunnen zijn. Vergelijk internet makkelijk online om op de kosten te besparen (erg belangrijk!) maar verwacht nog geen 5G mogelijkheden. 5G is namelijk de vijfde generatie van het mobiele netwerk en wordt de opvolger van de vierde generatie (de bekende 4G die je op dit moment bij je abonnementen krijgt). Het nieuwe 5G netwerk zou niet alleen sneller zijn maar zich ook specifieker richten op de innovatieve toepassingen van het internet zoals bijvoorbeeld ontwikkelingen als zelfrijdende auto’s. Toch laat het 5G voorlopig nog even op zich wachten.

De implementatie van 5G

Hoewel het 5G netwerk allerlei mogelijkheden biedt is de ontwikkeling hiervan niet altijd even makkelijk. Hoewel de eerste ontwikkelingen en toepassingen van 5G in 2020 zichtbaar zouden moeten zijn, betekent dit nog niet dat het direct voor iedereen beschikbaar wordt. Het internet heeft veel dingen makkelijker gemaakt, maar de daadwerkelijke implementatie van het nieuwe netwerk hangt namelijk van zowel de ontwikkelaars van 5G-apparaten en mobiele providers af. Pas wanneer 5G zichzelf rendabel heeft bewezen zal het nieuwe netwerk op ‘actief’ worden gezet.

Wel heeft de Europese Unie besloten dat elke lidstaat in 2020 tenminste één stad heeft waar 5G is geïntroduceerd. Het nieuwe netwerk wordt dus inmiddels al getest in zowel de provincie Groningen als Amsterdam Zuidoost en de haven van Rotterdam.

5g internet

De voordelen van 5G

Wanneer we het 5G netwerk mogen verwachten is dus nog niet duidelijk, maar wat de voordelen zijn kunnen we je al wel vertellen. Zo is het mobiele netwerk van 5G een stuk sneller omdat het met hogere frequenties werkt; en deze frequenties verzenden de data van je mobiele telefoon naar de zendmasten. Deze hoge frequenties zorgen ervoor dat de signalen sneller bij de zendmast komen waardoor bijvoorbeeld pagina’s op je telefoon sneller laden. Daarnaast zou het 5G netwerk ervoor moeten zorgen dat je overal bereikbaar bent en dat het 5G netwerk door meerdere gebruikers tegelijkertijd gebruikt kan worden zonder dat dit invloed heeft op de snelheid.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top