Now Reading
Kluisjes rondom huis wat u in de herfst kunt doen

Kluisjes rondom huis wat u in de herfst kunt doen

De herfst is weer een goede periode om een aantal klusjes in en rondom huis te doen. Zo is uw tuin waarschijnlijk toe aan een opruim beurt en kunt u kleine kiertjes in huis dichten voor een lekker warm huis. Met deze kleine dingen zult u geen hele dagen bezig zijn maar zijn wel klusjes die nu even moeten gebeuren. Wellicht kunt u zelf een van deze klusjes aanpakken.

Maak uw tuin op orde

Waarschijnlijk ligt er nu allemaal oud blad in de tuin en staan er nog een aantal planten in de tuin die een snoeibeurt kunnen gebruiken. Ruim alles even goed op en veeg alles aan voor een strakke tuin. Waarschijnlijk zullen de blaadjes nog wel in uw tuin belanden maar dan is het een stuk makkelijker om bij te houden. Zet dan ook het tuinmeubilair weg of zet deze droog om het te beschermen tegen het weer. Ligt er nog speelgoed van kinderen, kleinkinderen of wellicht van de honden. Haal dit dan ook naar binnen en maak het even schoon. Hier kunnen ze een hoop plezier van hebben maar als alles nat is en nog allemaal buiten ligt zal het niet gebruikt worden.

Dakgoot blaadjes vrij maken

Door alle blaadjes kan uw dakgoot verstopt raken en het kan zijn dat dit helemaal vol ligt met bladeren. Haal er af en toe een ladder bij om ook dit schoon te maken. U ziet het niet maar dit kan ook voor overlast zorgen of een lekke dakgoot wat niemand wilt.

Controleer ramen en deuren

Heeft u al een wat ouder huis met ook oudere ramen en deuren. Het kan zijn dat ze wat krom getrokken zijn en dat ze wat gaan tochten. Check dan ook alle ramen en deuren en voel gewoon met uw hand of u ergens tocht of een koude lucht voelt. Kit deze plekken af of zorg voor een tochtstrip zodat de warmte binnen blijft.

Zorg voor een leuke herfst inrichting

Niet alleen onderhoudsklusjes horen bij de herfst maar ook het interieur moet klaar zijn voor de herfst. Zet mooie sier pompoenen in huis en zet de lichtjes klaar want het zullen donkere avonden worden. Kaarsen kunnen hier ook niet ontbreken ze zorgen voor een gezellige sfeer en vaak ook voor een heerlijke geur.

Een netjes en gezellig huis in de herfst door deze kleine klusjes.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top