Kiwi

Kiwi

Toen we onze kiwiplant hebben gepoot dachten we dat hij vooral zonnig moest staan, maar in tegenstelling van wat wij dachten is Nieuw-Zeeland vrij koud. Het weer lijkt op dat van Nederland en in de herfst regent het nog meer dan bij ons. In Nieuw-Zeeland kennen ze echter niet de koude winters van Nederland.

Dat we geen vruchten hadden, schreven we dus vooral toe aan de verkeerde plek. Te zonnig, te warm of bevroren. Een extra kiwi gepoot, omdat we dachten dat de zelf bestuivende geen zelf bestuivende was. Maar…. we hebben dit jaar een heleboel bloemen in de kiwi zitten.

Het is heel mooi om te zien hoe zo’n bloem en vrucht tot stand komt. De buitenste bloemblaadjes hebben al de structuur en kleur van het velletje van de kiwi. Ik heb het dan over de wat harige verse: de groene. Op dit moment die de binnenkant van de bloem zich ontwikkelen tot de vrucht en groeien de buitenste blaadjes om deze vrucht heen. Ben wel benieuwd hoe groot deze kiwi’s gaan worden.

En of ze net zo lekker zijn!

——-
Vindt u dit bericht leuk? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte van mijn ervaringen in de keuken en de (moes)tuin

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: