Kerstverlichting brengt het hele jaar sfeer

Kerstverlichting brengt het hele jaar sfeer

De grens tussen woning en tuin is aan het vervagen, de tuin wordt steeds meer gezien als een onderdeel van de woning. Geen wonder dat je het hier dan ook zo gezellig mogelijk wilt maken om dat echt warme thuisgevoel te creëren. Wanneer de zon zich overdags van zijn beste kant heeft laten zien en er een aangenaam zwoele zomeravond volgt, dan is de tuin de plaats om heerlijk bij te komen van een drukke dag. De ideale plek ook om te genieten van het samenzijn met familie en vrienden.

Optimaal genieten van je tuin
De heerlijke zomeravonden kun je lang rekken door de tuin sfeervol te verlichten. Denk hierbij ook eens aan kerstverlichting. Wanneer je echt een sfeervolle verlichting in de tuin wilt creëren zijn er veel mogelijkheden om te decoreren met kerstverlichting te bedenken. Denk eens verder dan de standaard tuinverlichting. De zogenoemde kerstdecoratie bijvoorbeeld en dan vooral de kerstverlichting. Goed gekozen kerstverlichting kan het hele jaar door zorgen voor een warme of zelfs magische uitstraling in de tuin. Waarom zou je dit alleen rond de decembermaand toepassen? Denk bijvoorbeeld ook eens aan een jubileum of een leuk feest voor je kleinkinderen. Of het nu voor dagelijks gebruik is of voor een speciale dag, met kerstverlichting bruist je tuin altijd van de energie.

verlichting.tuin

Spelen met kleur en licht
Was er vroeger wat kerstverlichting betreft weinig keus, tegenwoordig is het aanbod groot. Het mooie feestverlichting assortiment vraagt gewoon om creativiteit. Kies eerst je favoriete kleur voor in de tuin. Hou je van een bonte mix? Kies dan voor diverse kleuren. Wil je echter dat de tuin een rustige sfeer uitstraalt, kies dan slechts voor een basiskleur anders wordt het al snel te druk. Er zijn talloze mogelijkheden te bedenken om de tuin met kerstverlichting op te leuken. Op zoek naar originele ideeën? Bekijk dan eens de volgende suggesties van kerstverlichting-verkoper.

Heb je een mooie loofboom in de tuin staan, versier de kale takken in de winter dan eens met kerstverlichting. Ook tijdens de zomermaanden kun je een loofboom verlichten, maar beperk je dan tot de stam. Kies hiervoor mini ledlampen, deze zijn verkrijgbaar in lange slingers waarmee je kleine bomen, boomstammen of struiken prachtig kunt decoreren. De slingers met kerstverlichting zijn verkrijgbaar in verschillende heldere kleuren. Denk daarbij voor de afwisseling eens aan de kleur blauw, paars, groen, roze of traditioneel wit.

Als enkele groenblijvende struiken dicht bij elkaar staan, dan is dit een ideale plek om te decoreren met een kerstverlichting in net-vorm. Door het net over de struiken heen te leggen verdeel je de lampjes meteen goed over de struiken. De lampjes geven in het schemerdonker een indrukwekkend licht af, kies je hierbij voor helderwit licht dan lijkt het net alsof er plots een hele groep vuurvliegjes zijn geland. Dat geeft een magisch effect!

Er zijn mooi kerstverlichting loofboompjes verkrijgbaar, ideaal om een terras of pad sfeervol mee te verlichten. Plaats hiervan een aantal op een rij langs een tuinpad voor een uniek luxe uitstraling. Een kerstlichtgordijn is een andere bijzonder praktische sfeermaker om gevels, muren in een handomdraai een betoverende uitstraling mee te geven. Je kunt er meerdere aan elkaar koppelen zodat je bijvoorbeeld een lange muur of schutting volledig kunt decoreren met de lichtgordijnen.

Batterijen
Heb je buiten niet de mogelijkheid om elektrische stroom te gebruiken of vind je dit gewoon geen prettig idee, dan is er toch nog een handig alternatief: kerstverlichting die werkt op batterijen. Hier vind je onder andere sfeervolle lichtgordijnen of bijvoorbeeld een lichtslinger met sterren. Vervang tijdens de zomermaanden een kaars eens door een kerstverlichting met sterren in een windlicht. Tijdens de zomermaanden heb je zo een gezellig verlicht terras met rustgevend licht.

Het effect van kleur

Of je nu gaat voor het verlichten van je tuin of binnen je kamer wilt decoreren met kerstlampjes, denk daarbij ook eens aan het effect dat je zou willen bereiken. Door gericht voor een specifieke kleur te kiezen heeft dit meer invloed op je stemming dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Witte kerstverlichting komt het meeste in de richting van natuurlijk buitenlicht en wordt vaak geassocieerd met schoon en zuiver. Warm wit staat voor gezelligheid en koel wit schept afstand, het komt zakelijk over.

Blauw heeft een kalmerende werking en wordt gezien als een mannelijke kleur. Wil je een luxe uitstraling scheppen kies dan voor blauwe kerstverlichting. Het is alleen geen handige kleur om op en rondom de dinertafel te gebruiken. De kleur zou je eetlust kunnen bederven, zo wordt wel eens gesteld.

Roze kerstverlichting staat voor zacht en vrouwelijk en is ideaal voor bruiloften en partijen, het staat voor comfort en liefde. De kleur groen gebruik je bij voorkeur wanneer je de tuin of een kamer een rustige uitstraling wilt geven. Deze kleur associeer je al snel met de natuur, groeien en draagt bij aan een harmonieuze sfeer.

Het meest intens is de kleur rood, dit staat voor energie en ook wel voor erotiek. Verlicht één punt met deze kleur kerstverlichting, maar niet een hele ruimte dat wordt al snel te heftig.

Veiligheid voorop
Een ander soort kerstverlichting wordt gevormd door een zogenoemde prikkabel met ledlampen. Een degelijk lichtsnoer waar fittingen op geplaatst zijn. De prikkabels zijn echter niet alleen gemaakt om continu als kerstverlichting te gebruiken. Let erop dat de kerstverlichting bij langdurig gebruik uiteindelijk wel vervangen dienen te worden omdat ze door weer en wind poreus worden. Gebruik je de kerstverlichting het hele jaar, vervang deze dan na een jaar of haal de verlichting telkens na gebruik direct naar binnen want dan gaat de prikkabel het langste mee.

Binnen decoreren met kerstverlichting
Om je woonkamer of slaapkamer nieuw leven in te blazen heb je soms alleen de juiste kerstverlichting nodig en wat creativiteit. Je kunt bijvoorbeeld je mooiste foto’s op een originele manier etaleren. Kies daarvoor een kerstboomverlichtingssnoer of lichtslang van ruim twee meter. Klem daar je favoriete foto’s op vast en je hebt een unieke blikvanger in je kamer.

Ben je een wereldreiziger of droom je van verre bestemmingen maak dan een originele wanddecoratie. Tover een wereldkaart om tot een plattegrond van de bestemmingen waar je geweest bent of waar je graag naar toe wilt. Plak een wereldkaart of landkaart op een stevige achtergrond. Gebruik de ledlampen van een verlichtingssnoer om de plaatsen waar je geweest bent te markeren. Maak hiervoor met een schroevendraaier gaten in de kaart. Dit project vraagt wel wat behendigheid.

Tover in een rap tempo een spiegel om tot een luxe-exemplaar door er eenvoudig weg een kabel met kerstverlichting omheen te draperen. Ditzelfde kun je ook toepassen bij een trapleuning of een decoratieve houten trapladder. Heb je een mooie glazenschaal of transparante vaas staan, vergeet dan de bloemen en het fruit! Vul de lege vaas en schaal met kerstversiering. Kies daarvoor een lichtkabel van witte of gekleurde bolletjes en je hebt er een sfeervolle en originele lamp bij.

Wil je af van een saaie wand, verf deze dan in één enkele kleur. Hang daarna aan dezelfde wand geen schilderij of foto’s, maar enkel een lichtgordijn. Leuk voor boven de bank of boven je bed in de slaapkamer. Kies hierbij voor een net-vorm. Of maak de keuze voor een kerstverlichting exemplaar waarbij de lichtbundels in volle verticale lijnen loodrecht naar beneden lijken te vallen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: