Uw karakter kan met de jaren veranderen

Uw karakter kan met de jaren veranderen

We hebben allemaal een eigen karakter maar met de jaren kan dit ook een beetje veranderen. Als we jong zijn vinden we het vaak nog belangrijk wat andere van ons denken. Wanneer we ouder worden we toch wat vrijer en ook milder. Deze trekjes zullen vaak veranderen als we ouder worden:

Zachter en milder

Als we wat ouder worden gaat vaak de hardheid er wat uit. Vooral bij mannen zal dit wat meer op vallen maar het gebeurt ook bij vrouwen. Vaak komt dit door minder werkdruk of omdat ze dan al met pensioen zijn. De druk om te presteren wordt minder waardoor er ook minder stress ervaren wordt. Het kan ook komen door de komst van kleinkinderen dat het karakter hierdoor wat kan veranderen.

Ouder en eigenzinniger

Hoe ouder hoe gekker zeggen ze vaak. In veel gevallen kan dit wel kloppen, wanneer we ouder worden doen we soms nog gekkere dingen als toen we nog jong waren. Regels, prestaties en sociale druk vinden we allemaal een stuk minder belangrijk. Het opleven kan ook komen na het verlies van een dominante partner. Na het rouwproces kan deze persoon helemaal op leven en vrijer worden als anders.

Kalm en rustig

We maken ons een stuk minder druk. We hebben veel dingen al mee gemaakt dus het wisselen van baan of het vragen van hulp vinden we allemaal niet zo erg meer. Het geeft dus meer rust wanneer er een verandering komt. Waar jongere met leuke ideeën komt houden de vijftigplussers de rust er in voor een mooie balans.