Now Reading
Kaneelbonbons

Kaneelbonbons

Voor mij is kaneel onlosmakelijk verbonden met de herfst. De geur die een kaneelstokje geeft aan stoofpeertjes en appelmoes is voor mij verbonden aan dit seizoen. En toch heb ik hier een recept die het hele jaar door zich goed laat smaken: kaneelbonbons.

Verwarm 100 ml slagroom met 25 gram [room]boter, tot net tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en roer er 200 gram pure chocoladetablets door, liefst met een cacaopercentage van boven de 65%. Zijn er alleen repen chocolade in huis, dan kunt u deze raspen en dat er doorheen roeren. Voeg een theelepel kaneelpoeder er doorheen. Alles goed vermengen tot er een glad, glanzend mengsel is ontstaan. Dan moet dit afgekoeld worden en ik doe dit in een langwerpig diepvriesbakje waar ik plastic folie strak heb ingedaan. Glad strijken en laten opstijven in de koelkast. Zodra dit gebeurd is [check even met uw vinger] kiep ik het blok op een snijblok en snijd ik er rechthoekjes van. Deze wentel ik in een mengsel van witte basterdsuiker met kaneel en bewaar ik op een schaal met bakpapier.

In dit seizoen serveer ik dit met een mok glühwein!

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top