Ja, alleen naar een bruiloft!

Ja, alleen naar een bruiloft!

Gratis eten, sterke drank, harde muziek … wat is er niet leuk aan bruiloften? Maar soms terwijl u zo graag erheen wilt reageert u met ‘nee’ omdat u niemand kent die daar heen gaat, behalve het gelukkige paar.

Grote fout. Als een gast, wordt u uitgenodigd omdat u belangrijk genoeg bent om een deel van hun grote dag te zijn.

Schuldgevoel opzij, u kunt eigenlijk een geweldige tijd hebben terwijl u niemand kent, en zelf nieuwe vriendschappen opbouwen. Gelooft u ons niet? Probeer het eens uit, met behulp van deze tips:

 • Verwacht er niks van
  Hé, als u toch al niks verwacht kan het alleen maar beter worden!
 • Geniet van een drankje
  Het zal u losser maken. En terwijl u dit al weet, het is de moeite waard te herhalen: Alcohol kan een zegen zijn … met mate.
 • Haal het uit uw hoofd
  Iedereen weet dat u alleen bent en ze kijken allemaal naar u… of ze zijn allemaal bezig met hun eigen dingen, de laatste is het meest waarschijnlijke. Dus doe gewoon uw ding.
 • Verbind met de mensen aan uw tafel
  Vergeet niet dat de bruid en de bruidegom aan uw kant staan. Ze zullen u waarschijnlijk aan tafel zetten met mensen waarvan hun denken dat u het goed met ze kunt vinden. Begin met de vraag hoe ze het gelukkige koppel kennen, en ga vanaf daar verder.
 • Kijk voor mensen die ook alleen zijn
  Terwijl u waarschijnlijk niet de enige bent die niemand kent, is het niet altijd makkelijk om dit te vertellen. Dus ga gewoon op zoek naar mensen die even alleen staan. Misschien zijn ze aan genieten van het landschap, maar spreek ze aan op wat ze doen, en kijk waar het gesprek heen gaat.
 • Ga de dansvloer op!
  A, het is geweldig, en de B, groeps nummers en polonaise dansen zijn de beste manier om plezier te hebben en verbindingen te maken op een bruiloft.
 • Vind de ontsnapte
  Er is meestal een groep met mannen die ontsnapt zijn naar een bar buiten de trouwzaal om naar een wedstrijd op tv te kijken of gewoon om te verbergen van een familielid.

Conclusie: U moet gaan. En omdat u toch niemand kent, heeft u helemaal niks te verliezen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: