Italië: van piazza tot pizza

Italië: van piazza tot pizza

Florence, Venetië, Napels, Rome…. Italië moet je meer dan eens bezoeken om haar rijke geschiedenis in volle omvang te zien. Extra fijn is dat de overvloed aan cultureel erfgoed te vinden is een land met prachtige landschappen. En niet alleen in Toscane!

De Jong Intra Vakanties biedt maar liefst twintig verschillende groepsreizen naar Italië. Tien daarvan zijn zogeheten vlieg-busreizen. Dat wil zeggen dat u naar Italië vliegt, en met een bus uw excursieprogramma doet. Bij sommige reizen gebeurt dat vanuit een vast hotel, andere hebben meer het karakter van een rondreis.

Er zijn vlieg-busreizen naar o.a. Toscane (met Florence en evt. ook Venetië), en natuurlijk heeft De Jong Intra ook een stedentrip naar Rome in haar pakket. Een andere reis voert van Venetië naar het zuidelijk gelegen Napels, de Vesuvius en Pompeï.

Ook het ‘arme’ Zuid-Italië is rijk bedeeld met cultureel erfgoed. Dat dankt het aan de samensmelting van tal van culturen in het centrale deel van de Middellandse zee: Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden en natuurlijk de Italianen zelf. Op onze reizen ‘De schatten van Zuid-Italië’ en ‘Fascinerend Sicilië’ zijn de vaak imposante resten van die bijzondere geschiedenis te zien.

Bij alle reizen wordt u begeleid door één van onze ervaren reisleiders. Italië is ook het land van dolce vita: ze hebben er de allerlekkerste pizza’s, olijven, wijn, schitterende bergen en kustroutes en natuurlijk een fascinerende kustlijn om aan zee te ontspannen. Bij sommige reizen is een strandverlenging mogelijk.

Kijk voor alle Italië reizen op onze website of vraag naar onze gratis brochure bij uw ANVR reisbureau.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: