Now Reading
Wat is het verschil tussen een medisch en een niet medisch mondkapje?

Wat is het verschil tussen een medisch en een niet medisch mondkapje?

Nu we in openbaar vervoer een mondkapje moeten dragen is het verstandig om te weten wat wel mag en wat niet mag. Een medisch mondkapje is namelijk niet toegestaan en een niet medisch mondkapje is juist verplicht. Wat is nou het verschil tussen deze twee mondkapjes en waar kunt u deze aan herkennen?

Medisch mondkapje

Een medisch mondkapje wordt gebruikt bij het werken in de gezondheidszorg. Ze hebben de functie om de drager te beschermen van invloeden buitenaf en moeten dan ook gekeurd zijn volgend Europese richtlijnen. Deze mondkapjes zijn vaak voor gevormd en hebben een beugeltje bij de neus zodat dit goed afgesloten kan worden.

Niet-medisch mondkapje

Een niet medisch mondmasker beschermd de drager niet tegen invloeden van buiten af. Het dient ter bescherming van mensen in de nabije omgeving. Het dragen van dit masker is ter aanvulling van de andere hygiƫnische maatregelen. Er zijn simpele versie van dit mondmasker die dienen als eenmalig gebruik maar er zijn er ook wat die uit wasbaar zijn zodat u deze opnieuw zou kunnen gebruiken. Het is ook mogelijk om zelf een mondmasker te maken. Het is belangrijk dat deze goed aansluiten en dat het neus en mond bedekt. Een geschikte stof hiervoor is van een kussensloop van van een theedoek. Hoe meer lagen het mondmasker heeft hoe effectiever maar u moet natuurlijk nog wel normaal kunnen blijven ademen.

Verschillende vormen en kleuren

Eerder zagen we alleen nog het standaard lichtblauwe mondkapje er komt langzaam meer diversiteit in. Zo kunt u ze online bestellen in een leuk printje of een andere leuke kleur. Wij zelf kunnen dus ook mondkapjes maken, daardoor krijgt u hele ander printjes als die uit de winkel en deze worden vaak ook te koop aangeboden. Deze stoffen mondkapjes kunt u prima meerdere keren gebruiken maar zorg er voor dat u deze op een hoge temperatuur wast zodat alle bacteriƫn er uit zijn.

Ga veilig op reis en zorg voor een goed niet-medisch mondkapje.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top