Insider tips voor Sydney

Insider tips voor Sydney

Bij een reis naar Australië hoort ook een bezoek aan de prachtige stad Sydney. Deze gemoedelijke maar bruisende stad heeft veel te bieden: schitterende architectuur, gezellige historische wijken, fijne stranden en indrukwekkende evenementen. Wij delen onze insider tips!


Het Opera House en de Harbour Bridge

Het Opera House en de Harbour Bridge kunnen uiteraard niet ontbreken in ons rijtje van tips: door de geweldige architectuur mag je deze bezienswaardigheden niet missen. Maar loop ook eens door de aangrenzende botanische tuinen, of bewonder het Opera House in de avonduren – het monument wordt dan schitterend verlicht en de terrasjes komen tot leven. Als je in de maand juni in de stad bent, dan heb je helemaal geluk. Ieder jaar in juni vindt het Vivid Festival plaats. Tijdens dit festival worden er videobeelden op het Opera House geprojecteerd, een zeer bijzonder gezicht!

Historische wijk ‘The Rocks’

Sydney is een van de oudste steden van Australië, het is dan ook een aanrader om de historische wijk ‘The Rocks’ in te gaan. Naar onze mening is dit één van de gezelligste wijken van de stad door de vele restaurants, cafés, galerieën en barretjes. Daarnaast is er iedere vrijdag, zaterdag en zondag een markt waar je ambachtelijke producten en delicatessen kunt proeven en aanschaffen. Muziek is er ook volop! Wil je een bezoekje brengen aan ‘the Rocks’, dan vindt je de wijk aan de voet van de Harbour Bridge.

Bronte Beach

Bij een stad denk je niet meteen aan zon, zee en strand, maar Sydney beschikt maar liefst over 37 stranden! Naast het bekende Bondi Beach, is het rustigere Bronte Beach ook zeker het vermelden waard. Dit strand is knus en de sfeer is er relaxt. Geniet er van een heerlijke barbecue terwijl je de surfers, het witte zand en de azuurblauwe zee in je opneemt.

Deze stad zelf ontdekken? Bekijk dan het aanbod aan reizen naar Sydney.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: