Huwelijksreis Mauritius

Huwelijksreis Mauritius

Laat jullie meevoeren naar een huwelijksreis op het idyllische en gevarieerde Mauritius. Onze reisspecialisten zorgen er graag samen met jullie voor dat het een huwelijksreis wordt om nooit meer te vergeten. Wij dragen zorg voor bijzondere extra’s tijdens jullie huwelijksreis, zoals een diner op een privé-strand. Verder is Mauritius een uitstekend eiland om te duiken, vrijwel elk hotel biedt daarom ook duikcursussen. Reizen op maat naar Mauritius: onze Mauritius-specialisten denken graag met u mee!

Een huwelijksreis Mauritius geeft garantie voor een onvergetelijke strandvakantie. En terecht, want het eiland is grotendeels omgeven door witte stranden, de blauwe en heldere Indische oceaan en indrukwekkende koraalriffen. Het is een perfecte eiland om te bezoeken na een reis door Afrika.

De hoofdstad Port Louis is de grootste stad van het eiland. Hier kunt u gemakkelijk de halve dag doorbrengen. U vindt hier bijvoorbeeld, middenin een heerlijk winkelcentrum een kleurrijke bazaar met groente, fruit en hebbedingetjes. In het oosten van Mauritius liggen lange zandstranden, waar u uren ongestoord kunt wandelen.

In het westen liggen de stranden voornamelijk aan baaien en zijn omsloten door rotsen zodat ze vrijwel als privé stranden dienen. Kwaliteit, uitstekende faciliteiten en service zijn spreekwoordelijk. Mauritius is een uitstekende bestemming voor uw huwelijksreis.

Mauritius is een topbestemming voor een strandvakantie, al dan niet in combinatie met een reis door Afrika. Het eiland is omgeven door een koraalrif, waardoor het water over het algemeen rustig is; de oceaan is het meest ruig in het zuiden en zuidoosten. In juli en augustus kan het door de wind wat minder aangenaam zijn aan de oostkust, diezelfde wind is juist verkoelend in de zomermaanden (onze winter). Waar u ook verblijft, de stranden bestaan uit poederwit fijn zand en de zee is azuurblauw van kleur. Mauritius kent geen privé stranden.

Noordkust van Mauritius & Grand Baie
Aan de noordwestkust van Mauritius ligt het plaatsje Grand Baie, een gezellige havenplaats met boetieks, restaurants en een bescheiden uitgaansleven. Langs de noord- en noordwestkust bevinden zich schitterende stranden en vele kleine baaitjes. Stelt u zich voor dat u met blote voeten door het poederachtige, witte strand langs de oceaan loopt…

Mauritius

Oostkust van Mauritius
De oostkust van Mauritius wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen die worden afgewisseld door lange zandstranden van fijn zand. Het koraalrif houdt de golven tegen die door de passaatwind ontstaan. Er liggen kleine plaatsen langs de kust. Voor uw vermaak bent u voornamelijk op uw hotel aangewezen.

Westkust van Mauritius
De westkust van Mauritius ligt achter de bergrug die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. Alle hotels liggen direct aan het brede, palmomzoomde strand. Deze kust biedt u het prachtige schiereiland Le Morne, de hoofdstad Port Louis en de mogelijkheid tot het maken van lange romantische strandwandelingen…

Zuidoostkust van Mauritius
Dit deel van Mauritius is in verhouding nog redelijk onderontwikkeld en rustig. De enorme lagune wordt beschermd door koraalriffen, waardoor dit het beste deel van Mauritius is om te zwemmen en snorkelen.

Natuur op Mauritius
Mauritius is onderdeel van een enorme vulkanische bergketen. De hoogste bergen (rond de 800 meter) liggen in het zuidwesten en bestaan uit lang geleden uitgewerkte vulkanen met kraters en kratermeren. Een hoogtepunt op landschappelijk gebied in het zuiden is Black River Gorges National Park. Meer in het oosten ligt het Domaine de Chasseur, een natuurreservaat waar apen, herten en wilde zwijnen leven. Een bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuin van Pamplemousses raden wij iedereen aan. Deze tropische tuin ligt even buiten Port Louis en herbergt meer dan 80 palmensoorten en 25 soorten inheemse planten, waaronder de enorme Victoria Amazonica waterlelies.

Beste reistijd huwelijksreis Mauritius
Een huwelijksreis naar Mauritius kan in principe in elke periode worden geboekt. De periode van maart tot en met oktober is over het algemeen de beste reistijd voor een reis naar Mauritius. Van juni tot en met oktober is het klimaat voornamelijk droog en koel op het eiland. Van maart tot met juni is het warmer.

In de maand november raden wij aan te kiezen voor een hotel aan de oostkust. Wanneer u wenst te duiken dan is de beste periode van december tot maart. De zomer in Mauritius is van november tot mei en de temperaturen liggen dan tussen de 25-33 graden.

Bent u ook helemaal verkocht en wilt u ook meer weten over de Huwelijksreis Mauritius?

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: