Now Reading
Een hulphond kan het leven makkelijker maken

Een hulphond kan het leven makkelijker maken

Voor veel mensen is het vanzelf sprekend om even iets uit de koelkast te pakken of de krant op te halen bij de deurmat. Niet iedereen kan deze simpele dingen net zo makkelijk doen als u. Door het hebben van een hulphond kan het leven een stuk aangenamer worden en kunnen veel nare situaties voorkomen worden. Kom meer te weten over de hulphond!

Verschillende soorten hulphond

Nu is een hulphond een ruimbegrip en zijn er verschillende honden die elk ander mensen kunnen helpen.

  • ADL-Hulphond
    Deze honden helpen bij Activiteiten en het Dagelijkse Leven bij mensen met een Fysieke beperking. Ze kunnen deuren openen en sluiten kleding uittrekken maar ook voorwerpen aangeven.
  • PTSS-Hulphond
    Er zijn ongeveer driehonderdduizend mensen met een posttraumatische stressstoornis. De hond kan de opbouw van stress herkennen en kan er voor zorgen dat mensen weer rustig worden wanneer ze een nare gebeurtenis herbeleven. De hond voelt eerder gevoelens aan als het baasje waardoor de hond woede of verdriet voor kan zijn.
  • Epilepsie-Hulphond
    Mensen die epilepsie hebben zijn soms bang om de deur uit te gaan. De hulphond helpt erbij om de deur weer uit te kunnen en een gevoel van veiligheid te creƫren. Zo kunnen ze handelen als er een aanval is en kunnen soms vooraf waarschuwen als er een aanval gaat komen.

Wordt gastgezin

Het is mogelijk om Hulphond te helpen door u aan te melden als gastgezin. U kunt dan bijvoorbeeld helpen met het opvoeden van een pup, deze zal later opgeleid worden tot hulphond. Het is ook mogelijk om opvang gastgezin te worden als iemand tijdelijk niet kan zorgen voor de hond komt de hond bij jou. Dit kan voor een paar dagen zijn maar ook voor een paar weken als het baasje er klaar voor is kan de hond weer terug gebracht worden.

Van pup tot pensioen

Als een pup op zijn karakter en eigenschappen goedgekeurd is om een hulphond te worden gaan ze naar het gast gezin. Daar worden ze gesocialiseerd en na ongeveer 1 jaar worden er ongeveer 70 dingen aangeleerd waarbij ze mensen kunnen helpen. Er wordt een passende baasje gezocht die ze kunnen helpen en waar ze veel liefde van zullen krijgen. Als ze ongeveer 10 jaar zijn kunnen ze lekker met pensioen bij hun baasje of in de omgeving om te genieten van hun oude dag. Er wordt dus goed gezorgd voor de hulphonden en ze krijgen veel liefde en aandacht.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top