Now Reading
Huishouding zorgt bij mannen voor minder seksuele lust

Huishouding zorgt bij mannen voor minder seksuele lust

Het is fijn als je de taken in de huishouding kunt verdelen met je partner. Maar hoe meer een man doet in het huishouden hoe minder seksuele lust hij heeft. Als hij aan de auto sleutelt of in de tuin werkt daarentegen, wordt zijn seksuele lust juist vergroot.

Dit is gebleken uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Sociologie. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 7.002 personen.

Volgens Sbino Kornrich, onderzoeksverantwoordelijke, bestaat er duidelijk een verband tussen de rolverdeling die mannen en vrouwen traditioneel gezien hebben en het aantal keer dat zij seks hebben. “De koppels waarbij een man vaak taakjes uitoefent die oorspronkelijk met vrouwen geassocieerd worden, hadden opvallend minder seks”, aldus Kornrich. “Er bestaat een soort van seksueel scenario waarbij mannen en vrouwen elk hun eigen rol hebben. In het dagelijkse leven handelen naar je rol is belangrijk om seksuele lust op te wekken en tot de uiteindelijke daad over te gaan.”

See Also
Zilvervisjes

Je zou misschien denken dat dit voor mannen hét excuus is om geen stofzuiger meer in de hand te nemen. Maar uit het onderzoek blijkt dat dit ook niet heel handig is. “Indien mannen weigeren zich in te zetten voor het huishouden leidt dit tot ruzie met zijn echtgenote die uiteindelijk ongelukkig zal zijn. Ook dat zal een negatieve weerslag hebben op het seksleven van een koppel”, concludeert Kornrich.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top