Huisdieren en hun positieve effect

Huisdieren en hun positieve effect

Huisdieren vormen een onderdeel van de familie. Bij een correcte opvoeding heeft u een huisdier dat goed luistert en waarmee u een hechte band heeft. Waarom zijn huisdieren nou zo goed voor u?

Structuur
Net als bij het hebben van kinderen, komt er met een huisdier structuur in huis. ‘Maar kinderen brengen chaos met zich mee’. Dat zou u inderdaad kunnen zeggen, ze kunnen best chaotisch overkomen, ze moeten hun energie ook kwijt. Belangrijk voor kinderen is structuur, ze moeten weten waar ze aan toe zijn. Hetzelfde geldt voor huisdieren. Of u nu een kat, hond, vogel of knaagdier in huis neemt. Een dier hoort op vaste tijden eten te krijgen. Een dier gaat wennen aan uw rooster. Hoe laat bent u normaal gesproken thuis? Een huisdier heeft dat al snel in de gaten. Geef een dier elke dag op hetzelfde tijdstip te eten, mocht u het een keer vergeten rond die tijd dan krijgt u vanzelf een seintje van uw huisdier. Of het nou actief getjirp, luid gemiauw of de aandachttrekkerij van een hond is. Ook u weet dus precies waar u aan toe bent.

Ontwikkeling
Huisdieren zijn goed voor uw ontwikkeling. Ja, echt. Het geldt niet alleen voor kinderen. Die doen er namelijk veel verantwoordelijkheid mee op en verbeteren hun immuunsysteem. Voor uw ontwikkeling is het ook goed. Het geeft u verantwoordelijkheid, een doel en de mogelijkheid om een dier iets te leren. En ook bij u ziet u verbetering in uw weerstand. En wat dacht u van de ontspanning die een huisdier kan brengen? De liefde die zo’n beestje kan geven?

Zorg
Door de zorg voor een huisdier op u te nemen, zult u zich ook beter over uzelf gaan voelen. U zorgt ervoor dat uw huisdier zich goed blijft ontwikkelen. Let er wel op dat u een dier in huis neemt waar u ook daadwerkelijk de tijd voor heeft. Heeft u een druk bestaan? Haal dan geen herdershond in huis. Die hebben behoorlijk wat tijd en energie nodig om daadwerkelijk goed opgevoed te worden. Als u het zo druk heeft, neem dan bijvoorbeeld een kat in huis. Die redt zichzelf wel en heeft alleen af en toe een schone kattenbak en wat eten en drinken nodig. Zo’n beest kan u ook ontzettend veel liefde geven.

Asiel
Overweegt u inderdaad om een beestje aan te schaffen? Kijk dan eerst eens bij een asiel bij u in de buurt. Hier zitten vaak gezonde dieren die u voor een kleine prijs mee naar huis kunt nemen. Deze zijn bijvoorbeeld van de straat gered, of zijn door mensen geplaatst die geen tijd/geld meer voor de beestjes hadden. Door zo’n asieldier aan te schaffen bespaart u geld, redt u een dier en helpt u het asiel. En het mooiste, u heeft een prachtig dier thuis zitten waar u heerlijk van kunt genieten.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: