Hou de Liefde erin tijdens de quarantaine

Hou de Liefde erin tijdens de quarantaine

De boodschap van de minister-president is nog steeds ‘werk zo veel mogelijk thuis’. Na een periode van 9 weken zo veel mogelijk thuis zitten is uw relatie waarschijnlijk goed op de proef gesteld. Samen thuis werken, zorgen voor de kinderen en er ook nog voor zorgen dat uw relatie goed blijft is een hele klus. Hierbij wat tips om de liefde de komende periode erin te houden.

Breng tijd met elkaar door

Deze tip klinkt natuurlijk super logisch wanneer je beide thuis moet blijven. Met breng tijd door met elkaar bedoelen we ook echt met elkaar. Plan een moment voor een gezellig etentje of een goed gesprek. Leg beide uw telefoon weg en heb even alle aandacht voor elkaar. Deze momentjes kunt u inplannen wanneer de kinderen naar bed zijn zodat u echt even samen bent.

Blijf moeite doen voor elkaar

Uw dagelijkse routine is inmiddels aardig in de war geschopt. Achter de laptop kruipen met een joggingbroek aan is misschien wel fijn maar minder aantrekkelijk voor uw partner. Kleed u netjes aan. Doe beide uw haren en dames wanneer u normaal overdag een make-upje draagt kan dit ook in thuis quarantaine geen kwaad. Wanneer u beide in andere ruimtes werkt en samen tussendoor een kop koffie drinkt is het wel zo leuk dat u er beide goed uitziet, het oog wil ook wat.

Luisteren en blijven praten

Kleine irritaties kunnen als snel een groot probleem worden wanneer u dit niet bespreekt. In tijden van zoveel mogelijk thuis zijn is het belangrijk te blijven praten met elkaar. Stoort u zich aan het gedrag van uw partner bespreek dit dan en zoek samen naar een oplossing. Blijft u zwijgen dan kan de irritatie hoger worden en voor u het weet kijkt u op een hele andere manier naar uw partner als voor de thuis quarantaine, dat kan niet de bedoeling zijn.

Date-night bij u thuis

Door de nieuwe routine van de dag en wederom het thuis blijven ook in de weekenden schiet een date-night er snel bij in. Plan een avondje voor u samen. Bestel een maaltijd bij uw favoriete restaurant, pak de kaarsen uit de kast, zoek een goede film op Netflix en breng quality-time door met uw partner. Vergeet ook de intieme afsluiting van de avond niet.

Wees een beetje lief voor elkaar ook in uw relatie. Geef elkaar spontaan een knuffel of complimentje en luister naar elkaar. Zorg ervoor dat uw relatie sterker uit deze periode komt dan ooit te voren. Wie weet leert u uw partner nog beter kennen en gaat u elkaar straks nog missen als u weer overdag naar de oude routine terugkeert.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: