Hoe wordt vakantiegeld besteed?

Hoe wordt vakantiegeld besteed?

Goedemiddag allemaal, bent u allen ook zo nieuwsgierig naar de uitslag van het onderzoek over vakantiegeld en de besteding hiervan? Wat doet men met het ontvangen vakantiegeld? Sparen, beleggen, uitgeven aan waarvoor het is bedoelt of toch uitgeven aan een nieuwe auto, keuken of studie?

Graag dank ik de deelnemers/sters wie dit onderzoek mede mogelijk hebben gemaakt. Er zijn ook dit keer weer veel respondenten, bent u de volgende?

Ontvangt u vakantiegeld?
Slechts een kleine 9 % ontvangt geen vakantie geld. Dat betekend dat dat ruim 90%  jaarlijks een extra zakcentje ontvangt. Goed nieuws dus!

Hoe wordt het vakantiegeld ontvangen
Zoals ik eigenlijk zelf al had verwacht ontvangt een kleine 70% van u het vakantiegeld in 1 keer.
Dat betekent in veel gevallen vaan een mooi bedrag. Dit is handig als er bijvoorbeeld gespaard wordt of wanneer er schulden afbetaald moeten worden, daarnaast kan de vakantie hier waarschijnlijk voor een erg groot deel mee betaald worden en dat is erg prettig want het heet namelijk niet voor niets vakantiegeld!

Voor de gevallen die het niet in 1 keer ontvangen komt er gemiddeld 8% op het maandelijks salaris.

Beiden hebben zo zijn voor- en nadelen. Mij lijkt het erg prettig om het bedrag in 1 keer te ontvangen zodat ik alles gelijk opzij kan zetten. Maar daarnaast kan ik me voorstellen dat het prettig is dat het maandsalaris net iets hoger is en er maandelijks net iets meer geld blijft voor leuke dingen.

De hoogte van het vakantiegeld
De hoogte is natuurlijk afhankelijk van de branche, de functie, het aantal werk uren en natuurlijk van het salaris. Gemiddeld ligt het te ontvangen bedrag tussen de 600 en 1500 euro

De besteding
Voor mij het interessantste gedeelte van het onderzoek.. En voor u?

Waar wordt het geld nu daadwerkelijk aan besteed?
Nou eigenlijk heel simpel er springen namelijk 3 dingen uit:
Op 1 de Vakantie, met op 2 Sparen op de voet gevolgd Huis/Tuin.
De overige uitgaveposten zijn: beleggen, schulden, studie, inboedel, auto en andere huishoudelijke middelen en apparaten.

Het is dus fijn om te weten dat u het vakantie geld ook voor een groot deel daadwerkelijk uitgeeft aan waarvoor het in eerste instantie is bedoelt; de vakantie.

 

Wilt u in de toekomst ook mee doen aan ons onderzoek en kans maken op leuke prijzen? Meld u dan nu nog aan op vijftigplusonderzoek.nl!

Tot snel!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: