Hoe relaxed is Nederland?

Hoe relaxed is Nederland?

In de drukte en hectiek van vandaag de dag is het steeds belangrijker om af en toe even rust te pakken en te relaxen. Hoe relaxed bent u en kunt u goed tot rust komen? Wat ons betreft een goed moment om eens te onderzoeken hoe relaxed ons testpanel is en hoe zij relaxen.

De ultieme vorm van relaxen
Een dagje naar een wellnesscentre of sauna is favoriet om echt te ontspannen bij 30% van de ondervraagden. Daarna volgen lezen (13%) in een fijne stoel, reizen (10%) en niets doen (10%) als favoriete relaxmomenten.

Geen tijd
We vroegen ons ook af hoe of we wel genoeg tijd nemen om te relaxen. De resultaten liegen er niet om. We nemen vaak te weinig tijd om te relaxen.

  • Bij 72% van de ondervraagden is de week vaak al volgepland zonder er erg in te hebben.
  • Bijna 3 op de 5 ondervraagden heeft te weinig tijd om te relaxen.
  • 1 op de 5 respondenten uit de steekproef voelt zich schuldig als hij/zij een moment voor zichzelf neemt.

Opladen
Ondanks dat ons testpanel vaak te weinig tijd neemt om te ontspannen zien zij hier wel het belang van in. 15% geeft aan dat ze het ervaren van rust het belangrijkste voordeel vinden van ontspannen. 14% heeft ontspanning nodig om weer op te laden en 13% geeft aan van ontspanning meer energie te krijgen.

Thuis ontspannen
Van de ondervraagden geeft 65% aan thuis toch het beste te relaxen. 44% aan dat dit thuis op de bank is of in een relaxstoel. Waar relaxt u het liefst?

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: