Now Reading
Hoe ontstaat kanker eigenlijk?

Hoe ontstaat kanker eigenlijk?

Kanker

We horen veel verhalen over de diverse soorten kanker maar weten we eigenlijk wel wat het is? Waardoor kan kanker in uw lichaam blijven overleven en blijven groeien?

Deling van kankercellen

Hoe kanker ontstaat is nog altijd erg onduidelijk maar het groeiproces is wel bekend. Het is eigenlijk een ongecontroleerde deling van cellen. Ze gaan zich elke keer dus verdubbelen en kunnen niet stoppen met groeien. Zo zijn ze bij uitzaaiingen dan ook te vinden in andere delen van ons lichaam. Het verschilt vaak per kanker soort hoe snel de celdeling is.

Hoe functioneert een normale cel

Ons lichaam heeft velen cellen die elke een eigen functie hebben. Als cellen ouder worden zullen ze afsterven en ontstaan er nieuwe cellen om zo de beschadigde cellen te vervangen. Dit vernieuwingsproces gebeurt door celdeling, 1 cel splits zich waardoor 2 nieuw cellen ontstaan. Elke cel heeft ook een bepaalde functie mee gekregen door middel van het DNA en gen. Het lichaam stuurt dus precies aan wanneer celdeling nodig is en wanneer dit weer stop gezet moet worden.

Wat gebeurt er in een kankercel

Wanneer u een kankercel in uw lichaam heeft zal deze zich anders gedragen als normale cellen. In tegenstellen tot de gezonde cellen heeft een kankercel geen functie met zich mee gekregen. Onze hersenen geven de verschillende functies door wat ze moeten doen of dat ze zich moeten delen of niet. Door dat een kankercel dit bericht niet door krijgt zal het maar door blijven delen waardoor er steeds meer ontstaan. Deze cellen zullen dan ook niet af breken omdat ze ook dit niet door krijgen. Ze zijn ook in staat om andere cellen te beïnvloeden waardoor ze zuurstof en voedingsstoffen naar een tumor kunnen leiden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top