Hoe kunt u makkelijker contact onderhouden in de coronatijd

Hoe kunt u makkelijker contact onderhouden in de coronatijd

Het is in de gekke coronatijd al lastig zat om bij iemand op de koffie te gaan of een verjaardag van iemand te vieren. Waarschijnlijk heeft u ineens een stuk minder vaak sociale contacten maar heeft u wel behoefde aan een praatje. Het zou ook op een andere manier kunnen, zoek bijvoorbeeld online contact of speel online spelletjes met anderen. 

Berichtjes via Whatsapp

Bijna iedereen kent Whatsapp wel en het is makkelijk om op deze manier berichtjes te sturen. U kunt ook foto’s sturen wat het extra persoonlijk maakt. Zo kunt u uw vriendin een leuke verjaardags foto sturen of simpel weg een foto van wat u aan het doen bent zoals een boek met een kopje koffie. Een berichtje is dus zo gestuurd maar bellen of zelfs videobellen is een optie. Zo kunt u elkaar ook eens echt zien en het hebben over de dagelijkse dingen.

Online spelletjes

Heeft u normaal altijd een standaard avondje dat u gaat kaarten, dammen of een ander spel gaat spelen? De afstand kan waarschijnlijk lastig gehouden worden en de meeste spel avonden zullen dan ook afgelast zijn. U kunt prima online spelletjes spelen met vrienden of onbekende. Zo kunt u tegen elkaar verschillende kaartspellen, bord spellen maar ook spellen die normaal op tv te zien zijn. Ga met een groep de uit daging aan in de Slimste mens. Op uw telefoon zijn er ook verschillende games die u samen kunt spelen zoals trivia, wordfeud of rummikub.

Niet alleen online

In de meeste gevallen is de beste optie om online contact te houden maar het zou ook op een andere leuke manier kunnen. Gaat u normaal graag bij uw buren een kopje koffie drinken? U kunt ook kaarten heen en weer sturen door ze telkens bij elkaar in de brievenbus te doen. Heeft u genoeg tijd over, dan kunt u ook iets bakken en dit bij een aantal bekende voor de deur zetten met een leuk briefje. Niet alleen voor bekende kunt u iets leuks doen maar ook onbekende maakt u hier erg blij mee. Bezorg lieve kaartjes bij een verzorgingstehuis of laat ergens een bos bloemen bezorgen.

Op verschillende manieren kunt u nog contact onderhouden zonder bij elkaar in de buurt te zijn. Hoe bijzonder is dat!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: