Now Reading
Hoe kunt u ingegroeide nagels voorkomen

Hoe kunt u ingegroeide nagels voorkomen

Sommige hebben er nooit last van terwijl andere geregeld naar de manicure of pedicure gaan om dit te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om ingegroeide nagels de voorkomen of te verhelpen maar hoe pakt u dit nou aan en waar moet u beginnen?

Hoe kunnen nagels ingroeien?

Nagels hebben eigenlijk een beschermende rol. Ze houden namelijk bacteriƫn buiten en het vormt dus eigenlijk een beschermend laagje. Het is belangrijk om ze goed te verzorgen en regelmatig knippen hoort daar dan ook bij. Wanneer u uw nagels op een verkeerde manier knipt kunnen nagels in groeien. Het dragen van strakke schoenen of schoenen met spitse neuzen kunnen het alleen maar pijnlijker maken. Het kan veel pijn en roodheid veroorzaken rond de vingers en tenen door de druk van de nagel.

Wat is de beste manier om uw nagels te knippen?

Het beste is om nagels te knippen wanneer ze wat zachter zijn. Dus na het douchen of neem vooraf een voetenbad. Het is daarbij ook goed om ze te weken met lavendel, eucalyptus of badedas dit is gelijk een goede verzorging voor uw voeden en nagels. Verwijder al het overtollige huid vooral bij de hoekjes van de nagels. Knip de nagels daarna recht en niet te kort.

Een ingegroeide nagel zelf behandelen?

Wanneer u geen tijd heeft om uw ingegroeide nagel te behandelen kunt u ook zelf aan de slag. Het is dan ook belangrijk dat de nagel en huid zacht is wanneer u dit doet dus ga in ieder geval 15 minuten weken in een voetenbad met warm water. Het belangrijkste wat u nodig heeft is een pincet en watten. U kunt met de pincet achter de ingegroeide nagel komen en deze onder uw huid vandaan halen. U kunt de watten er dan achter leggen zodat deze niet weer gelijk tegen de huid aan komt. Knip de watten af zodat u hier geen last van heeft en knip ook de nagel iets korter. Wanneer u de watten laat zitten kan de nagel weer even goed groeien zonder dat het in de huid kan prikken.

Lees ook
verkoudheid

Ingegroeide nagels zijn dus makkelijker te voorkomen dan u denkt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top