Now Reading
Hoe kunt u uw huis klaar maken voor een kleinkind?

Hoe kunt u uw huis klaar maken voor een kleinkind?

Staat u op het punt opa of oma te worden? Dit is natuurlijk heel spannend en er komen veel dingen bij kijken om opa of oma te worden. U moet zicht klaar maken om af en toe op te passen op uw klein kind en hiervoor ook de nodige dingen in huis halen. Waar moet u eigenlijk allemaal rekening mee houden? Het is alweer lang geleden dat uw eigen kinderen klein waren, ik heb alles opnieuw voor u op een rij gezet.

Veilige stopcontacten

Voor alle stopcontacten die lager dan 1,5 meter zijn of waar een kind bij kan komen moet goed beveiligd worden. Er zijn speciale kinderbeveiligingen die u in de stopcontacten kunt plaatsen. Mocht een kind met een potlood aan het spelen zijn weet u zeker dat er niets kan gebeuren in de buurt van stopcontacten. Het is wel belangrijk dat u dit overal doet waar het kind komt. Niet alleen in de woonkamer maar ook in de gang of de kamer waar uw kleinkind komt logeren.

kindvriendelijke keuken

Een keuken is voor kinderen niet het beste terrein waar ze zich kunnen bevinden. Er zijn vaak scherpe dingen in de buurt, er wordt gekookt met warmte maar ook vaatwasser tabletten wilt u uit de buurt hebben. Deze dingen kunt u op bergen in de bovenste kastjes en zorg er voor dat scherpe voorwerpen op uw aanrecht ver naar achter liggen waar een kind niet bij kan komen. Er zijn ook speciale sluitingen die u bij de lage kastjes kunt gebruiken die kinderen niet open kunnen krijgen.

Zorg voor traphekjes

Wanneer kinderen rond kunnen lopen zijn ze snel van de ene naar de andere kamer. Voor dat je het weet proberen ze een trap op te kruipen wat niet de bedoeling is. Wanneer ze plotseling wakker worden uit hun slaap en aan de wandel gaan is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat ze in eens naar beneden komen lopen. Het is dan ook goed om bovenaan de trap een hekje te plaatsen.

See Also
TOP 3 Dagje Giethoorn en heerlijk fluistervaren

Scherp meubilair

Als kinderen eenmaal aan het kruipen en lopen zijn kunnen ze erg onhandig en onbenullig zijn. Ze kunnen zo tegen de hoek van een tafel aan rennen of als ze hun evenwicht verliezen ergens tegen aan komen. Er zijn speciale hoekbeschermers die u tegen de scherpe hoeken aan kunt leggen. Zo hebben ze niet gelijk hun hoofd kapot wanneer ze toch ergens tegen aan komen. U kunt deze er natuurlijk ook weer af halen wanneer u uw kleinkind weer weg brengt van het oppassen.

Zorg voor een veilig huis voor uw kleinkinderen zodat u meer tijd met ze door kunt brengen als oppas.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top