Hoe kunt u het beste waterkringen verwijderen?

Hoe kunt u het beste waterkringen verwijderen?

Niets is vervelender dan waterkringen in een nieuwe houten tafel. Ze zijn lastig te verwijderen en na een keer een viltje te zijn vergeten kan er al een kring ontstaan. Met simpel weg een doekje er overheen halen is het helaas niet weg maar veel mensen weten ook niet hoe het wel weg gaat. Ik heb een aantal tips voor u op een rijtjes gezet.

Tandpasta

U heeft geen dure schoonmaakmiddelen aan te schaffen om deze vlekken te verwijderen. Tandpasta zult u altijd wel in huis hebben en door het over de kring heen te strijden zal deze minder worden of helemaal verdwijnen. Tandpasta onttrekt namelijk ook vocht waardoor het zo goed kan helpen tegen kringen. Het is dan de bedoeling om de tandpasta er goed in te wrijven en vervolgend met een schoondoekje de overige tandpasta te verwijderen.

Slaolie en spiritus

Het is een vreemde combinatie maar het werkt echt goed. Het is belangrijk om bij deze combinatie ook een kurk te hebben. Geen neppe kurk die wel eens in wijnflessen zit maar u heeft de echt kruk nodig dit werkt het beste. Om de vlek te verwijderen heeft u een kommetje met half slaolie en half spiritus nodig. Gebruik daarbij liever iets minder spiritus te veel kan namelijk de vlekken erger maken. Vervolgens moet u erg goed roeren en zorgen dat het goed gemengd is wat nog erg lastig kan zijn. Vervolgens heeft u de kurk nodig en doe een van de uiteindes in het schaaltje spiritus en slaolie en doe dit dan ook al roerend. Ga vervolgens met de kurk over de kring en blijf net zo lang er over heen draaien tot het iets begint te schuimen. Wanneer het gaat schuimen komt de waterkring pas los en dit kan even duren dus heb geduld. Heeft het geschuimd haal er dan direct een schoon doekje over en werk het vervolgens af met meubelpoets als dit nodig is.

Gebruik een föhn

Het klink net als de rest een beetje vreemd maar ook de föhn kan helpen bij het verwijderen van waterkringen. Hiervoor kunt u een droge handdoek over de tafel leggen en simpel weg föhnen op de plek waar de kring of kringen zitten. U heeft dan wel de warme stand van de föhn nodig met een koude stand werkt het niet. Na even geföhnd te hebben zijn de vlekken weg en is het vocht in de handdoek getrokken.

Deze gekke trucjes zullen u echt helpen om de vlekken te verwijderen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: