Hoe kunt u het beste uw haar föhnen zonder het te beschadigen?

Hoe kunt u het beste uw haar föhnen zonder het te beschadigen?

Heeft u haar dat heel veel tijd nodig heeft om te drogen? Het makkelijkst is om even een föhn te pakken even warme lucht te blazen, binnen een korte tijd is uw haar droog. Of gebruikt u de föhn voor het in model brengen van het haar? Hete lucht wordt echter sterk afgeraden omdat dit het haar kan beschadigen. Hoe kunt u nou het beste het haar blijven föhnen zonder het te beschadigen. Wij hebben een aantal stappen op een rij gezet om het voor u gemakkelijker te maken.

Stap 1: Zorg voor een goede föhn

Het is belangrijk dat de föhn verschillende standen heeft. Denk daarbij aan het hard en zachter blazen maar het belangrijkste is dat u de temperatuur in kunt stellen.  Een goede föhn is dus erg belangrijk om het haar gezond te houden. Zo kunt u de juiste warmte gebruiken bij uw haar. Als u wat dunner/fijner haar heeft kan deze het slechts tegen de warmte, in dit geval kunt u het beste de föhn op de koudste stand zetten. Heeft u wat dikker haar dan kan het de warmte wat beter verdragen en kunt u de föhn iets warmer zetten. Zet de föhn nooit op de warmste stand dit is veel te warm waardoor het haar sneller zal breken.

Stap 2: Gebruik beschermende producten

Voor dat u aan de slag gaat met de föhn is het belangrijk om het haar goed te beschermen. Er zijn verschillende producten die u hiervoor kan kunt schaffen. Van een crème tot een spray, het kan per haar type verschillen wat voor u het fijnste werkt. Het is ook goed om vooraf hydraterende producten te gebruiken zoals kokosolie of arganolie.

Stap 3: Verdeel het haar tijdens het föhnen

Heeft u een goede föhn en heeft u beschermende producten in het haar aangebracht dan kunt u beginnen met het föhnen! Het is daarin belangrijk om niet overal de föhn door te halen maar verdeel het haar in gedeeltes en werk dit langzaam af. Zo voorkomt u dat u heel lang over hetzelfde stuk gaat terwijl dit al droog is. U kunt bijvoorbeeld eerst met het onderste gedeelte beginnen en langzaam naar boven op het hoofd werken. Dit mag u uiteraard zelf bepalen hoe u dit doet, werkt u van links naar rechts is dat ook prima als het maar verdeeld is.

Stap 4: Nazorg van het haar

Als u na het douchen föhnt of misschien wel elke dag is het belangrijk om ook na het föhnen het haar goed te blijven verzorgen. Breng bijvoorbeeld een keer in de week een verzorgend haarmasker aan. Het haar kan dan weer goed gehydrateerd worden en zorgt er voor dat het haar gezond blijft.

Zorg voor uw haar

Blijf uw haar goed verzorgen om het mooi en gezond te houden. Naast het goed föhnen zijn er veel meer tips om het haar gezond te houden. Er zal dan een mooie glans op komen en het gaat een stuk minder pluizen. Als u deze stappen aanhoudt voor het föhnen zult u merken dat het haar hier een stuk zachter van wordt.