Now Reading
Hoe komt u af van schrale lippen?

Hoe komt u af van schrale lippen?

Nu het wat kouder weer is en zult u merken dat niet alleen uw gezicht wat meer verzorging nodig heeft als anders maar ook uw lippen. In de koude lucht droogt uw huid wat uit dus dagelijks een gezicht crème kan goed helpen. Voor uw lippen is er ook verzorging nodig deze huid is zelfs nog wat gevoeliger. Bij beschadigde lippen zult u merken dat praten of eten toch wat minder prettig is. Hoe kunt u dit oplossen?

Waardoor krijgt u droge lippen?

De kou buiten kan zorgen voor extra gevoelige en droge lippen. Vaak is het een combinatie met de kou buiten en de warmte binnen. Het verschil is gewoon te groot waardoor de lippen uit kunnen drogen. De huid van de lippen is erg dun en bevat geen talgklieren. De lippen kunnen zichzelf dan ook niet soepel en vet houden met uitdrogende lucht. Wat veel mensen dan doen is hun lippen likken en vochtig houden, dan kan op korte termijn een fijn gevoel geven maar dit werkt eigenlijk averechts. Door uw lippen te likken wordt de huid alleen maar droger en het zorgt er voor dat er juist meer vocht verdampt uit de lippen. Wanneer u dit vaak doet zal de huid rond uw lippen ook rood en schilferig worden en ziet het er een stuk minder mooi uit.

Drink voldoende water

Wat wel helpt is om genoeg water te drinken. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid gehydrateerd blijft en dus ook uw lippen. Waar u standaard al wat droge lippen heeft zult u merken dat wanneer u meer water drinkt uw lippen wat voller en vochtiger zijn. Wat dan ook helpt is om eens bij te houden wat u normaal altijd drinkt, houdt bij wat u op uw werk drinkt en thuis. Waarschijnlijk zult u dan merken dat dit veel te weinig is dus zorg dat u meer gaat drinken. Neem bijvoorbeeld een extra flesje water mee naar uw werk zo weet u precies hoeveel meer u gedronken heeft en wanneer u deze in de buurt zet zult u merken dat u deze toch vaker zult pakken.

Neem lippenbalsem mee

Zelf vindt ik lippenbalsem heerlijk om te gebruiken. Ze maken de lippen lekker zachte en vaak hebben ze een heerlijk ruikende geur. Doe er een in elke handtas, leg er een in de auto of doe er standaard een in uw jaszak. Het is dan wel belangrijk om voor een natuurlijke lippenbalsem te kiezen deze voeden de lippen extra goed.

See Also
zonnebrand

Check voor allergieën en medicijnen

Droge en beschadigde lippen kunnen ook door een allergie komen. Merkt u dat meer water drinken en lippenbalsem niet helpt wellicht is een allergie de boosdoener. Check ook of er geen gekke dingen in de lippenbalsem zit of dat u wel een natuurlijke lippenbalsem gebruikt. Het gebruik van medicijnen kan ook de oorzaak zijn, bij enkele medicijnen is de bijwerking namelijk droge lippen. Gebruikt u medicijnen checkt dan opnieuw de bijsluiter want wellicht is dit een van de bijwerkingen.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top