Now Reading
Hoe het internet ons leven makkelijker heeft gemaakt

Hoe het internet ons leven makkelijker heeft gemaakt

Wij zijn van de generatie die buiten speelde, van het welbekende ´touwtje uit de brievenbus´ en huistelefoons. Geen sociale media, geen mobieltjes en laptop. Maar toch is het bijzonder om te zien hoe ons leven er dankzij internet makkelijker op is geworden.

Als je kinderen of kleinkinderen hebt dan weet je dat er soms geen grotere generatiekloof kan bestaan dan de verschillen in opgroeien die zij hebben en wij hadden. Geen groter verschil in opvoeding, vrijetijdsbesteding, modes en trends en idolen dan wij hebben met de generaties die na ons zijn gekomen. Dat is niet gek, verschil tussen generaties is er altijd geweest. En hoewel de uitspraak ´vroeger was alles beter´ voor velen van ons nog opgaat, is er één ding dat het leven in elk geval makkelijker heeft gemaakt. Het internet.

Hoewel we er misschien niet zo aan verslaafd zijn als onze kinderen en kleinkinderen, die met de telefoon vastgeplakt in hun hand over straat lopen, maken we er op grote schaal gebruik van.

Werk is er makkelijker op geworden, want we communiceren sneller met collega´s, bijvoorbeeld via de mail of Whatsapp. En ons salaris en andere betalingen zijn binnen een paar tellen overgemaakt dankzij internetbankieren. Willen we een andere baan? Dan kunnen we op het internet alternatieven vinden op banensites.

Ook ons sociale leven is er makkelijker op geworden, omdat we dankzij Facebook precies weten wanneer iemand jarig is en dankzij Instagram alle vakantiefoto´s binnenkrijgen. En als je zelf op vakantie gaat kun je altijd goed op de hoogte blijven van wat er gebeurt in Nederland, omdat we online de kranten kunnen lezen en het journaal kunnen kijken. En een ansichtkaart? Die sturen we gewoon lekker online!

Bron Pexels

Ook makkelijk: we hoeven het huis niet meer uit om aan onze boodschappen of zelfs aan hele maaltijden te komen. En we hoeven niet meer naar het winkelcentrum als we kleren of andere spullen willen kopen, want al die winkels hebben ook online hun eigen winkel. Scheelt ook weer tijd, net als dat we niet meer naar het gemeentehuis hoeven als we ons paspoort en rijbewijs willen vernieuwen.

En ook qua recreatie en entertainment is het gemakkelijker geworden: we hoeven niet meer naar de bioscoop want we kunnen hele series en films gelijk op de computer kijken, we hoeven niet meer de deur uit als we een avondje spelletjes willen doen of naar het casino willen, omdat we tegenwoordig spellen als bingo en roulette ook gewoon via internet kunnen spelen.

De hamvraag is natuurlijk – heeft het gemak dat het internet heeft opgeleverd ook echt voor een verbetering gezorgd? Zijn we gelukkiger? Zijn we er betere mensen van geworden, zijn we erop vooruitgegaan? Het zijn vragen die ieder voor zich moet beantwoorden, en kom je er niet uit – dan zoek je het antwoord, lekker makkelijk, toch op op Google!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top