Hoe belangrijk is goed zitten?

Hoe belangrijk is goed zitten?

Waarom is een goede zithouding belangrijk?
Als u ergens binnenkomt, is het vaak het eerste dat u hoort: ga lekker zitten! Nederlanders zitten zo’n acht à negen uur per dag. Daarmee mogen wij ons zitkampioenen van Europa noemen. Gefeliciteerd! Of niet?

Zitten is het nieuwe roken
Zoals u waarschijnlijk wel heeft gehoord is zitten het nieuwe roken. Te lang zitten is niet goed voor ons lichaam. Het is alleen zo fijn om na een drukke dag even niets te doen en heerlijk te zitten. Dus als we dan toch zitten, laten we er dan in elk geval voor zorgen dat we goed zitten.

Goed zitten
Behalve dat een goede zithouding ervoor zorgt dat lichaam (en geest) beter functioneert dan wanneer je verkeerd zit, wordt ook het energieniveau verhoogd, de bloedsomloop verbeterd, en eventuele pijn verminderd. Bij een slechte zit wordt de druk op bepaalde spieren verhoogt. Verhoogde druk op spieren vermindert de doorbloeding waardoor gezondheidsklachten zoals vermoeidheid en hoofd- en rugpijn zich voordoen. Bij langdurig slecht zitten raken zelfs zenuwen bekneld en ontstaan tintelingen in uw lichaam.

Een goede zit is heel persoonlijk. Ieder lichaam is immers weer anders. Verschil in lengte, gewicht en lichaamsbouw bepalen in welke stoel u het beste zit. Door onder meer zithoogte en zitdiepte, rug- en armhoogte op maat in te stellen, wordt uw lichaam goed ondersteund en komt u optimaal tot rust.

Zitten op maat
Door op maat te zitten ondersteunt u uw lichaam terwijl u ontspant. De stoel is dan zo ingesteld dat uw rug, schouders en heupen optimaal worden ondersteund. Er worden geen spieren of rugwervels afgekneld, u gaat automatisch langzamer ademhalen, uw lichaam ontspant en herstelt.
Want wie een druk leven leidt, vergt veel van zijn lichaam. Door gezond te zitten op maat, geef je je lichaam de kans om op te laden, zodat u daarna weer volop kunt genieten van het leven.

Meer weten? Ontdek alles over gezond en goed zitten op www.prominent.nu/comfort

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: