Het schitterende Red Centre van Australië

Het schitterende Red Centre van Australië

In het Red Centre van Australië ervaar je de outback van Australië op zijn best. Schitterende rotsformaties, heldere nachten en prachtige natuur maken het een bijzondere omgeving. Wij delen onze tips om het meeste uit je bezoek te halen.

Ayers Rock

Ayers Rock is meestal dé reden waarom reizigers het Red Centre van Australië bezoeken. Ook wij waren onder de indruk van de indrukwekkende rotsformatie. Wist je dat hij een omtrek heeft van zo’n 9 kilometer? Wanneer je de roodgekleurde monoliet ook wilt bezoeken, dan kun je dit het beste vroeg in de ochtend doen. Tijdens zonsopkomt is de rode gloed van Ayers Rock op zijn mooist. Daarnaast zijn er op dat moment weinig toeristen en hoppen er nog stilletjes een aantal kangoeroes om je heen.

Een aanrader voor je avondprogramma is ‘A night at Field of Light’. Field of Light is een spectaculair kunstwerk nabij Ayers Rock. Wanneer de avond valt, gaan meer dan 50.000 lichtjes branden. In de stilte van de outback en te midden van al die lampjes kun je genieten van een overheerlijk diner onder de sterrenhemel terwijl je uitkijkt op Ayers Rock. Tijdens een heldere avond kun je hier zelfs met het blote oog Mars, Venus en de Melkweg waarnemen. Magische momenten gegarandeerd!

Kings Canyon

Ook de Kings Canyon is een indrukwekkende rotsformatie in het Red Centre. Het heeft iets weg van de Grand Canyon, al heeft de Kings Canyon een groene oase in het midden: The Garden of Eden. Erg grappig dat je in alle droogte opeens een grote diversiteit aan planten vindt!

Voor de Kings Canyon tippen we de’ Heart Attack Walk’. Tijdens deze (groeps-)tour beklim je de kloof samen met een ervaren gids. Je klimt over rotsen heen en er tussen door en in de tussentijd geniet je van de schitterende uitzichten over de Australische outback. De klim kan af en toe pittig zijn en het fijne is dat je gids je er dan doorheen helpt. De prachtige vergezichten zijn de lichamelijke inspanning overigens meer dan waard.

Aansluitend op deze tour was er een diner in de outback samen met de rest van onze groep. Onder de sterrenhemel genoten we van een zelfbereide maaltijd, een glas champagne en geroosterde marshmallows van het kampvuur. Echt een aanrader!

Wil je ook het Red Centre bezoeken? Bekijk dan het aanbod aan reizen naar de Outback & Centraal Australië.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: