Now Reading
Het mysterie van Kodinhi

Het mysterie van Kodinhi

Kodinhi is een dorpje in de zuidwestelijke deelstaat Kerala van India. Het dorpje aan de westkust lijkt in eerste opzicht niet heel bijzonder. Het is afgelegen en wordt omringd door zeelagunes en tropische bossen. Maar wat maakt dit dorpje dan toch zo’n unieke bezienswaardigheid?


De deelstaat Kerala in India is de ‘tuin van het zuiden.’ Het gevarieerde klimaat zorgt voor een uitbundige flora en fauna. De diversiteit aan dieren en planten maakt het een absoluut schilderachtig plaatje, maar dat is niet de enige reden waarom je in Kodinhi stopt tijdens je rondreis India.

Dit kleine dorpje waar, ruim genomen, ongeveer 2000 families wonen, is de afgelopen jaren over de hele wereld in het nieuws geweest. Niet vanwege zijn bijzondere ligging, adembenemende vergezichten of prachtige zeelagunes, maar vanwege de inwoners.

De in Kodinhi wonende families zijn de afgelopen jaren de aanleiding geweest voor onderzoeken, want wat blijkt: in de families die hier wonen, komen meer dan 200 identieke tweelingen voor! Een ongewoon verschijnsel, dat sinds 2008 onderwerp van discussie is bij wetenschappers.

Hoeveel precies?

Het oudste nog levende paar is geboren in het jaar 1949 en sindsdien is het aantal tweelingen enorm gestegen. In de afgelopen 66 jaar zijn er meer dan 200 tweelingen geboren in Kodinhi. Door berekening is vastgesteld dat er gemiddeld 3 identieke tweelingen per jaar worden geboren. Kodinhi staat hiermee hoog genoteerd op de wereldranglijst van aantal tweelingen per inwoners.

Om het nog iets buitengewoner te maken, er zijn in de leeftijd van 0 tot en met 10 jaar inmiddels 79 tweelingen. Dit betekent dat er in de afgelopen 10 jaar gemiddeld meer tweelingen zijn geboren, dan in de afgelopen 66 jaar! Het aantal tweelingen blijft dus groeien. Een uitzonderlijk fenomeen, aangezien het land India internationaal laag genormeerd staat met betrekking tot geboortes van eeneiige tweelingen.

De oorzaak

Hoe het mogelijk is dat hier zoveel identieke tweelingen worden geboren blijft een raadsel. Hilarisch is het volgens de inwoners wel. De kinderen van het dorp staan bekend om het uithalen van kattenkwaad. Het voor de gek houden van de leraren en ouders is een dagelijkse routine.

De definitieve oorzaak van dit bijzondere fenomeen is niet bekend, wel is het uitgesloten dat het komt door chemische stoffen of genetische modificatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat op genetisch, biologisch en moleculair niveau er niets is wat de inwoners van Kodinhi onderscheidt van andere inwoners in India. Het mysterie van de snelle groei van het aantal tweelingen blijft tot nu toe onopgelost!

De inwoners hebben het raadsel in ieder geval omarmd en verwelkomen nieuwsgierige bezoekers door met iedereen op de foto te gaan. Ontdek Zuid-India & Kerala en bezoek dit bijzondere dorp!

Bijzonder feitje: Zelfs de vrouwen die zijn verhuisd uit het dorp en elders zijn gaan wonen, krijgen nog steeds identieke tweelingen!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top