Het mooiste van Noorwegen

Het mooiste van Noorwegen

Het land van duizend vergezichten en het land van water en bergen. We hebben het hier natuurlijk over Noorwegen. Het land is misschien wel een van de mooiste kunstwerken van Moeder Natuur en wordt gekenmerkt door schitterende landschappen en bezienswaardigheden zoals de fjorden, gletsjers en watervallen. Er valt zó veel te beleven in dit prachtige Scandinavische land, dat u beter een rondreis kunt maken dan op één plaats blijven. Wij leggen u uit waarom.

Dáárom wordt Noorwegen uw volgende bestemming

 1. Indrukwekkende landschappen – Noorwegen heeft de grootste concentratie fjorden. De prachtige inhammen in de bergachtige kust worden gekenmerkt door steile wanden die op een natuurlijke manier door de gletsjers zijn uitgesleten. De rust en het uitzicht zijn een lust voor het oog!
 2. Gastvrijheid – Wist u dat de Noren ontzettend gastvrij, enthousiast en sociaal zijn? Zij spreken overigens ook goed Engels, waardoor u gemakkelijk wegwijs kan worden gemaakt in het land. Een vakantie in Noorwegen voelt als thuiskomen!
 3. Verse vis – De Noorse keuken bestaat uit een mix van traditionele en wereldwijde invloeden met veel lokale specialiteiten. Vis speelt een hoofdrol: van kabeljauw en heilbot tot Noorse zalm. Daarnaast is Noorwegen rijk aan fantastische internationale restaurants. Eet smakelijk!

Stap in en ga 12 dagen mee naar het mooiste van Noorwegen!

Wie in Noorwegen achter het stuur zit, moet moeite doen om niet afgeleid te worden door de natuurpracht van het land. Tijdens een busrondreis heeft u hier geen last van, want u wordt rondgereden in een luxe comfort class touringcar door een ervaren chauffeur. Tijdens deze excursiereis verblijft u op basis van halfpension in goede middenklasse hotels. En niet te vergeten: u bezoekt óók nog eens alle highlights van dit prachtige land.

 • Bezoek het schaatsstadion van Hamar in de vorm van een omgekeerd Vikingschip.
 • Bekijk de Nidarosiathedraal en de koninklijke residentie Stiftsgården in Trondheim.
 • Maak de wereldberoemde en misschien wel mooiste zeereis van de wereld met de Hurtigruten.
 • Rijd mee op de Atlantische route en de Trollenweg: twee adembenemende tochten door haarspeldbochten, over bruggen en langs eilandjes.
 • Geïmponeerd worden door de gigantische rotswanden en gletsjermassa’s langs de Storfjord en Geirangerfjord.
 • Aanschouw het langste fjord van Noorwegen en wandel langs de kleurrijke koopmanshuizen in Bergen.
 • Geniet van het uitzicht op 1100 meter hoogte en wandelen op de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda.
 • Laat u betoveren door de sprookjesachtige provincie Telemark met vele sluizen, weelderige bossen en rustige meren.
 • Skiliefhebbers halen hun hart op in het skimuseum in Morgedal.
 • Stedentrippen in de wereldstad Oslo met de vele bezienswaardigheden.

Wilt u Noorwegen leren kennen en daarbij niets missen van al het bovenstaande? Dan is de 12-daagse busrondreis ongetwijfeld de beste reis die u kunt boeken!