Now Reading
Heerlijk tussendoortje vol hoogwaardige eiwitten

Heerlijk tussendoortje vol hoogwaardige eiwitten

Gewichtsverlies is niet altijd gewenst. Door ziekte, ouderdom of gebrek aan eetlust kan de weegschaal steeds een beetje minder aanwijzen. Bij dit onbedoelde gewichtsverlies wordt ook veel spierweefsel afgebroken. Dat kan leiden tot minder kracht, vermoeidheid en een verminderde weerstand. Extra eiwitrijke voeding kan dit proces tegengaan. Wat meer eten, en ook wat vaker tussendoortjes die extra energie en eiwit leveren. Dat dit ook lekkere tussendoortjes kunnen zijn, bewijst het Bouwsteentje. De Bouwsteentjes hebben de vorm en smaak van een gebakje en zijn verkrijgbaar in vier verschillende smaken.

Eiwitrijk
De Bouwsteentjes zijn verrijkt met hoogwaardige eiwitten. Iedere portie bevat een klein volume maar liefst 8 gram eiwitten.

Een gezonde volwassene heeft 0,8 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag nodig. Iemand die ziek en ondervoed is, heeft juist meer eiwitten nodig; wel 1,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag.

 

Bouwsteentjes bouwsteentjes 4
Door de hoge concentratie eiwitten (8 gram per portie) zijn Bouwsteentjes een uitkomst bij (dreigende) ondervoeding. Ze versterken de conditie en bevorderen het herstel. Maar Bouwsteentjes zijn meer dan een voedingssupplement. Het is vooral echte traktatie, een gebakje. Heerlijk bij de koffie of thee, of als nagerecht.

 

Klein en smaakvol
Ieder Bouwsteentje bestaat uit zeer luchtig cakegebak met een zachte, romige vulling.

Nieuw is de smaak bosvruchten en wordt gelijk als lekkerste ervaren. Daarnaast zijn er Bouwsteentjes chocolade, banaan en aardbei. Het Bouwsteentje is wat kleiner dan een gebakje; vergelijkbaar met een Petit Four. Daardoor is een Bouwsteentje zeer geschikt voor mensen die gedurende de dag regelmatig iets willen eten, maar opzien tegen grote porties en voedsel dat snel verzadigt.

Lees ook
huizenprijzen

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

  • bouwsteentjes 1Eiwitten zijn essentieel voor groei en ontwikkeling; ze helpen het lichaam op te bouwen en te behouden
  • Eiwitten leveren energie en bouwstoffen voor behoud van spieren, de aanmaak van nieuw weefsel en nieuwe bloedvaten
  • Eiwitten zijn belangrijk voor herstel, bijvoorbeeld voor wondgenezing.
  • Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen welke belangrijk zijn voor de afweer.
  • Eiwitten dragen bij tot de vorming van gezonde botten.
  • Eiwitten zijn nodig voor het transporteren van stoffen in het bloed.
  • Eiwit zijn bouwstoffen van hormonen.
  • Iemand die ziek/ondervoed is, heeft veel meer eiwitten nodig dan iemand die gezond is.

 

 

Verkrijgbaar?
Bouwsteentjes zijn verkrijgbaar bij de meeste C1000-supermarkten. Kijk hier voor een overzicht van de aangesloten C1000-supermarkten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top