Handige tips bij het kiezen van een autoverzekering

Handige tips bij het kiezen van een autoverzekering

Wie in Nederland met de auto de weg op wil, moet verplicht een autoverzekering afsluiten. Eigenlijk is dit maar goed ook. Je wilt niet met onverwachte kosten komen te zitten. Maar welke autoverzekering is nu goed voor jouw auto? Het kiezen van de juiste autoverzekering hangt van verschillende factoren af. In hoeverre wil je bijvoorbeeld gedekt zijn tegen schade en hoe jong of oud is je auto?

WA autoverzekering: 10 jaar of ouder

De WA autoverzekering is de meest eenvoudige verzekering die er is. Je bent bij deze verzekering enkel en alleen gedekt voor schade aan anderen. Met deze verzekering voldoe je aan de wettelijke verplichtingen. Deze autoverzekering wordt veelal gekozen door mensen met een auto van 10 jaar of ouder. Schade aan je eigen auto is namelijk niet meeverzekerd. Oude auto’s zijn de kosten van reparatie vaak niet meer waard. Om die reden is een WA verzekering een goede keuze voor de oude bolide.

WA+ autoverzekering: 6 tot 10 jaar

De WA+ autoverzekering verzekerd niet alleen de schade aan anderen, maar dekt ook schade aan eigen auto. Zo ben je onder meer verzekerd tegen ruitschade, brand, storm,  diefstal en inbraak.  Om die reden wordt deze verzekering ook veelal gekozen voor mensen met een auto tussen de 6 en 10 jaar. Niet zeker of dit genoeg is? Je kan altijd een autoverzekering vergelijken bij Centraal Beheer, hier krijg je ook nog eens gratis vervangend vervoer wanneer je de auto laat repareren bij een van de garages uit hun netwerk. Hoe hoger het eigen risico, hoe goedkoper de autoverzekering. Bij een eigen risico van 300 euro betaal je dus een lager tarief dan bij een eigen risico van 150 euro. Let wel: een WA+ verzekering dekt sommige schade aan eigen auto, maar schade zoals door een aanrijding of vandalisme is hier niet gedekt.

All Risk autoverzekering: 6 jaar of jonger

Wil je echt uitgebreid verzekerd zijn, dan kies je de All Risk autoverzekering. Deze verzekering dekt niet alleen schade aan anderen, maar verzekerd ook je eigen auto tegen ruitschade, diefstal en inbraak, brand, aanrijding en vandalisme.  Deze verzekering biedt dus ook dekking wanneer jij degene bent die de schade veroorzaakt heeft. Natuurlijk moet je dan wel rijden met een geldig rijbewijs. En niet onder invloed zijn van alcohol, medicijnen of drugs. Deze All Risk verzekering wordt vaak gekozen voor mensen met auto’s van 6 jaar of jonger.

Past je huidige autoverzekering nog bij jouw auto?

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: